Öğrenim Durumu Tayin Talebinin Reddi Mahkemeden Döndü

Öğrenim Durumu Tayin Talebinin Reddi Mahkemeden Döndü

Öğrenim Durumu Tayin Talebinin Reddi Mahkemeden Döndü

 

Bitlis Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesinin öğrenim durumu mazeretine binaen Çanakkale’ye naklen atanmak istemiyle yaptığı başvurunun reddedilmesi yönünde tesis edilen davalı idare işleminin, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesi durduruldu.

Van 3. İdare Mahkemesi, KHK ile davalı idareye yükletilen bir yıl içinde yönetmelik hazırlama görevini yerine getirmeyen ve kılavuzda lisansüstü öğrenime yer vermeyen davalı idarenin bu tutumundan kaynaklı ucu açık sürecin, hiç bir dahli olmayan davacının katlanması gibi bir sonuç doğuracağına, bu durumun Anayasa’nın 2. maddesinde ifadesini bulan hukuk devleti ilkesi ile bağdaşır nitelikte olmadığına dikkat çektiği kararında şu ifadelere yer verdi:

“Bu durumda, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 38. maddesi uyarınca yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans eğitimine kayıtlı olan öğretmenlerin, lisansüstü öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yere görev yerlerinin değiştirilmesini isteyebileceklerinden, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tezli yüksek lisans yapan davacının, öğrenim özrü nedeniyle Çanakkale İline naklen atamasının yapılması isteminin anılan mevzuat uyarınca değerlendirilerek bir karar verilmesi gerekirken, doğrudan 2012 yılı Öğretmenlerin Özür Durumundan Yer Değiştirme Kılavuzu’nda öğretmenlerin öğrenim durumu özründen yer değiştirmelerine yer verilmediğinden bahisle reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamıştır...” 

Kararı Görüntülemek İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.