Öğretmen İl Dışı Yer Değiştirmelerde Sorunlar Çözüm Bekliyor

Öğretmen İl Dışı Yer Değiştirmelerde Sorunlar Çözüm Bekliyor

Bilindiği üzere, Öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeleri tercih alma işlemleri dün başlamıştı.

Bilindiği üzere, Öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeleri tercih alma işlemleri dün başlamıştı.

Öğretmenlerin 2016 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu içintıklayınız.

Öğretmenlerin il dışı ve zorunlu hizmete bağlı yer değiştirme işlemleri; 17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre yapılmaktadır.

Öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyurusuna göre; il dışı yer değiştirme başvuruları 16-22 Haziran 2016 tarihleri arasında alınacaktır.

Şu an için başvuru panelinde özel durumları belirtmek için aşağıdaki seçenekler sunulmuştur.

Fakat bu seçeneklere aşağıda belirtiğimiz durumlarında eklenmesi gerekmektedir.

"30 Eylül 2016 tarihi itibariyle zorunlu çalışma yükümlülüğüm tamamlanacaktır."

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerinde zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 30 Eylül 2016 itibariyle bu yükümlülüklerini tamamlayacak olanların zorunlu hizmet bilgilerinde zorunlu hizmetini tamamladı yazmayacaktır. Bu öğretmenlerimizden başvuruda bulunanlar İKBS Atama Modülünden incelenerek zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayıp tamamlamadıkları kontrol edilerek 30 Eylül 2016 itibariyle tamamlayanların başvuruları yetkililerce onaylanacaktır.

Yer değiştirmesi gerçekleştirilen öğretmenlerin görev yerlerinden ayrılış ve başlayış işlemlerinde MEBBİS bilgileri yetkili personel tarafından kontrol edilerek e-Personel Modülü "Kimlik Bilgileri" ekranındaki bilgilerinin zorunlu çalışma yükümlülüğünü "Tamamladı" şeklinde güncellenmesi gerekmektedir.

Panele "30 Eylül 2016 tarihi itibariyle zorunlu çalışma yükümlülüğüm tamamlanacaktır." seçeneği eklenmesi halinde bu seçenek işaretlendikten sonra tüm hizmet alanlarındaki (Zorunlu olan yada olmayan) okul/kurumlar tercihe açılacaktır. Yani bu öğretmenlerimiz 1. ,2. ve 3. Hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

Bu örnekte görüleceği üzere zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 30 Eylül 2016 itibariyle bu yükümlülüklerini tamamlayacak olmasına rağmen tercihte bulunamamaktadır.

"30 Eylül 2016 tarihi itibariyle zorunlu çalışma yükümlülüğümde 3 yıl tamamlanacaktır."

30 Eylül itibariyle bulunduğu okul/kurumda zorunlu hizmetinde 3 yılını tamamlayan fakat zorunlu hizmeti bitmeyenler, Panele "30 Eylül 2016 tarihi itibariyle zorunlu çalışma yükümlülüğümde 3 yıl tamamlanacaktır."seçeneği eklenmesi halinde bu seçenek işaretlendikten sonra zorunlu hizmet kapsamındaki okul/kurumlar tercihe açılacaktır.

"Şu an görevli olduğum okula/kuruma atandıktan sonra okulum/kurumum zorunlu hizmet kapsamına alınmıştır."

Bulunduğu okul sonradan zorunlu hizmet kapsamına alınan ve adaylığı kaldırılmış olan öğretmenler, Panele "Şu an görevli olduğum okula/kuruma atandıktan sonra okulum/kurumum zorunlu hizmet kapsamına alınmıştır."seçeneği eklenmesi halinde bu seçenek işaretlendikten sonra zorunlu hizmet kapsamındaki okul/kurumlar tercihe açılacaktır.

Şu an için panelde bu şekilde bir seçenek olmadığından öğretmenlerimiz aşağıdaki uyarıyla karşılaşmaktadır.

 

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.