Öğretmen Mülakatlarında KPSS Puanı Mı Veriliyor?

Öğretmen Mülakatlarında KPSS Puanı Mı Veriliyor?

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN Öğretmen Mülakatları Hakkında Açıklamalarda bulundu....

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan Sosyal medya hesabı üzerinden Öğretmen ve Yönetici Mülakatları Hakkında Açıklamalarda bulundu....

Geylan yapmış olduğu açıklamada; "Şu ana kadar yansıyan bilgilere göre, güvenlik soruşturması temiz olanlara KPSS puanları ölçüsünde puan veriliyor. Mülakat öncesinde komisyonlara verdiği talimatla bu durumu sağlayan sayın Bakan’a teşekkür ediyoruz." dedi. 

İşte O Açıklamalar:

Türk Eğitim-Sen olarak öğretmen istihdamının sözleşmeli ve mülakatla yapılmasına kati olarak karşıyız.Nitekim bununla ilgili yargı sürecini de KHK’nın çıktığı ilk andan itibaren başlatmış bulunuyoruz.İnşallah yargı talebimiz doğrultusunda karar verir ve kökten bu sorunu çözer

14 Nisan’da başlayan öğretmen mülakatları devam ediyor. Şu ana kadar yansıyan bilgilere göre, güvenlik soruşturması temiz olanlara KPSS puanları ölçüsünde puan veriliyor. Mülakat öncesinde komisyonlara verdiği talimatla bu durumu sağlayan sayın Bakan’a teşekkür ediyoruz.

Diğer yandan MEB'de yönetici mülakat süreci de devam ediyor. Geçen yıllarda yönetici atama mülakatlarında yaşanan rezaletler hafızalarımızda canlılığını koruyor. Çekirdek çitler gibi kul hakkı yendiğini,gayri meşru yandaş ilişkilerle sürecin yürütüldüğünü unutmadık!

Sn.Bakan başta olmak üzere MEB bürokrasisinin bu sefer nasıl bir tutumla mülakat sürecini yönettiklerini yakınen takip ediyoruz. Bakalım bu kez,taşra teşkilatında çöreklenmiş çetevari yapılara engel olunabilecek mi? Yoksa yine aynı tas aynı hamam teranesiyle mi muhatap olacağız?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.