Öğretmen polisler muvafakat bekliyor

Öğretmen polisler muvafakat bekliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, öğretmen olarak atanan polis memurlarına halen muvafakat vermedi.

Öğretmen olarak atanan polis memurlarının yaşadığı sorunları 10 madde halinde özetledik

1- 2015 KPSS sınavına girerek sınavı kazanan ve MEB tarafından Şubat ayında ataması yapılan 30 bin öğretmen adayı içerisinde bulunan Polis öğretmenler 45 gün geçtiği halde EGM tarafından muvafakatları verilmediğinden halen bekliyor.

2- Diğer kurumlar ataması yapılan öğretmen adaylarına muvafakatlarını verirken, EGM bugüne kadar bu durumda sessiz kaldı.

3-Ataması yapılan Polis öğretmenler atandıkları illere evlerini taşımış ve ailelerini de bu illere yerleştirmiş olmalarına rağmen EGM henüz muvafakat vermedi.

4- Önceki dönemlerde 6 yıl çalışma zorunluluğunu tamamlayan Polis öğretmenlere, EGM muvafakatları herhangi bir zorluk çıkarmadan verdi.

5-Toplam atanan polis öğretmen sayısının 80'dir. 260 binden fazla personele sahip EGM'nin öğretmen olan polis memurlarına muvafakat vermesiyle hizmette herhangi bir aksama olmayacaktır.

6-2016 yılı dahil kurumlar arası naklen atanan geçişlere dahi EGM'nin izin verdiği biliniyor. Bu durumda polis memurlarına da muvafakat vermesi gerekiyor.

7-EGM muvafakatları bekletirken bu yıl ilk defa MEB tarafından uygulanan staj uygulaması nedeniyle stajlarına başlayamayan polis öğretmenler için nasıl bir uygulama yapılacağı da merak konusu.

8-EGM'nin, bu konu yargıya intijal etmeden muvafakatnameleri vermesi gerekiyor.

9-EGM muvafakat konusunda bir değişikliğe gitmiş veya gidecekse önceden bunu duyurması gerekirdi. Hiçbir gerekçe belirtmeden muvafakatname verilmemesi mağduriyetlere neden olacaktır.

10-İçişleri bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz tarafından konunun ivedilikle değerlendirilmesi ve aile bütünlükleri bozulan Polis öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor.

Memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.