Öğretmenler, Birden Fazla Nöbet Tutmayacak!

Öğretmenler, Birden Fazla Nöbet Tutmayacak!

Bilindiği üzere Eğitim-İş olarak, Anayasamızda yer alan angarya yasağına da atıfta bulunarak başlattığımız “Ücret Yoksa Nöbet de Yok” eylemimiz sonucunda, toplu sözleşmede 2016 yılından itibaren yetersiz de olsa nöbet görevinin karşılığı bir ücret...

Bilindiği üzere Eğitim-İş olarak, Anayasamızda yer alan angarya yasağına da atıfta bulunarak başlattığımız “Ücret Yoksa Nöbet de Yok” eylemimiz sonucunda, toplu sözleşmede 2016 yılından itibaren yetersiz de olsa nöbet görevinin karşılığı bir ücret ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Ancak toplu sözleşmeye göre haftalık sadece tek nöbete ücret ödenmekteyken yeniden angarya yasağı çiğnenerek bazı idarelerce ihtiyaç olmadığı halde tamamen keyfi olarak ikinci hatta üçüncü nöbet görevi verilmektedir.

Açıkça hukuka aykırı bu durum ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığımız uyarılara rağmen keyfi uygulamalar devam etmektedir.

Bakanlıktan, 2017-2018 eğitim öğretim yılında bu mağduriyetin yaşanmaması için okul idarelerinin uyarılarak ikinci ya da daha fazla nöbet uygulamasına gidilmemesi, gidildiği taktirde ücret ödenmesi ve bu konuda gerekli mevzuat düzenlemesinin yapılmasını istemiş aksi halde sendikamız tarafından daha önce öğretmenlerimizin bir kazanım elde edilmesini sağlayan “Ücret Yoksa Nöbet de Yok” benzeri eylem kararları dahil demokratik örgütlü mücadeleden doğan her türlü sendikal hakların kullanılacağını bildirmiştik.

Bakanlıkça gelen olumsuz nitelikteki cevap ve sorunun devamına yönelik uygulamaların sürmesi nedeniyle, eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi olan sendikamız, emekçilerin özlük ve ekonomik haklarını geliştirmek için doğru ve haklı talepleri gerçek eylem biçimleriyle ortaya koyacaktır.

Bu anlamda, haklı taleplerimizin gündeme taşınması, nöbet görevlerinin her birinin ücretlendirilmesi ve nöbet görevinin isteğe bağlı olması için 20-26 Kasım 2017 ile 18-24 Aralık 2017 tarihlerini kapsayan haftalarda birden fazla nöbet görevimizi yerine getirmeyeceğiz. Konu ile ilgili öğretmenler dilekçe verecekler ve belirtilen haftalarda “Birden fazla nöbet isteğe ve ücrete tabi olsun, angaryaya hayır” kokartlarını takacaklardır.

             MERKEZ YÖNETİM KURULU 

 

Sendikamızın konu ile ilgili 07/11/2017 tarih ve 933 sayılı yazısı

MYK Karar örneği (06/11/2017 tarih ve 112 sayılı)

Eğitim-İş üyeleri için dilekçe örneği

Üyemiz olmayan sendikasız öğretmenler için dilekçe örneği

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.