Öğretmenler Seminerleri İstedikleri Yerde Almalı

Öğretmenler Seminerleri İstedikleri Yerde Almalı

Yılsonu seminer çalışmaları öğretmenlerin istedikleri yerde gerçekleştirilmelidir

Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, öğretmenlerin, eğitim-öğretim yılı dönem başında ve sonunda yaptıkları seminer çalışmalarını, istemeleri halinde yaz tatillerini geçirdikleri adreslerde, ikametlerine en yakın hizmet içi eğitimin verildiği mahalde ya da memleketlerinde yapabilmelerine imkân sağlanması hususunda düzenleme yapılmasını istedik.

222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 43. maddesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 98. maddesi gereği öğretmenlerin dönem başında ve sonunda katılmaları zorunlu olan mesleki çalışmaları (seminerleri), görevli oldukları okul ve kurumlarda ya da yaz tatillerinde ikamet ettikleri yerlerde veya memleketlerinde yapabileceklerine dair geçmiş yıllarda uygulamalar yapılmıştı.

Bu yöndeki geçmiş dönem uygulamalarının birliğin sağlanması, çalışanlar arasında eşitlik, iş barışının tesisi ve öğretmen motivasyonunun artışı noktasında olumlu sonuçlar doğurduğuna şüphe yoktur.

Bu itibarla, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonunda gerçekleştirilecek seminer çalışmaları için de benzer bir uygulaması yapılması yerinde olacaktır. 

MEB'e ilettiğimiz talebimiz için tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.