Öğretmenlere Diplomaya Göre Alan Değişikliği Olacak Mı?

Öğretmenlere Diplomaya Göre Alan Değişikliği Olacak Mı?

MEB alan değişikliği 2015 yılında olacak mı? Öğretmenlere alan değişikliği olacak mı?

MEB'DE SIKIŞAN NORMLARIN RAHATLAMASININ VE NORM FAZLASI ÖĞRETMEN SORUNUNUN TEK ÇÖZÜMÜ: DİPLOMAYA DAYALI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ

MEB'de alan değişliği mağdurları, 2015 yılı bitmeden acil bir alan değişikliği bekleniyor.

Yönetmeliği bağlı alan değişikliği mağduriyetini halen devam etmektedir. Yönetmeliğe bağlı alan değişikliğinin yapılmaması bir çok ilde norm fazlalarının çığ gibi büyümesine neden oldu. Normal zamanda yönetmeliğe bağlı alan değişikliği yapılır , öğretmenler boş normlara alan değişikliği yaptığı için birçok normda rahatlama olurdu ama şuanda Milli eğitim bakanlığı diplomaya yönelik alan değişikliğini son 2 yıldır yapmadığı için özellikle batıda sınıf öğretmeni norm fazlalığında çok fazla artış vardır.

Norm fazlası olan öğretmenler bu durumdan dolayı tedirgin olmaktadır ve bu duruma çok üzülmektedir çünkü bilindiği gibi 28 eylülde okullarımız eğitim – öğretime başlayacaktır norm fazlası öğretmenlerin sınıfları ve öğrencileri olmadığı için hem ne olacağım tedirginliğine kapılmaktadırlar hem de nereye gideceklerini bilememektedirler . Yani Milli eğitim bakanlığındaki belirsizlik kervanına onlarda böylelikle katılmışlardır.

Bizler yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenler defalarca milli eğitim bakalığına çağrıda bulunduk alan değişikliğinin yapılmaması demek milli eğitim bakanlığında birçok atama ve yer değişitirme sorununun ortaya çıkması demektir . Yönetmeliğe bağlı alan değişikliği 15 yıldır yapılmaktadır ve mebde atama ve yer değiştirmelerde sirkülasyonu sağlamaktadır . Alan değişikliğinin yapılmaması bu atama ve yerdeğiştirmelerde sıkışmaya neden olmaktadır.Bizler yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenler milli eğitim bakanlığından kurban bayramından önce alan değişikliği takvimini yayınlamalarını ve bizlere çifte bayram yaşatmasını istiyoruz.

DİPLOMAYA DAYALI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLER....

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum