Öğretmenlere okul giriş kapılarında nöbet görevi verilmeyecek

Öğretmenlere okul giriş kapılarında nöbet görevi verilmeyecek

Bu bağlamda, nöbete ilişkin esaslar öğretmenler kurulunda belirlenirken, yukarıda yer verdiğimiz açıklamalar uyarınca öğretmenlere okul giriş kapılarında nöbet görevi verilemeyecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız yazıda; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19.07.2005 Tarih ve 703 Sayılı  2005/62 Nolu Genelgesinin "Bina giriş ve çıkışlarında güvenlik önlem ve tedbirleri ile personel emniyeti" konulu İlgi (c) genelgesinin  "Kontrol Hizmetleri" başlıklı (c) bölümü 1. fıkrasında;  "1-Hizmet binalarına ziyaret veya iş takibi için gelenlerin giriş ve çıkışları mutlaka güvenlik ve müracaat memuru yolu ile sağlanacak. Müracaat memurları dışarıdan gelenlerin üzerlerini ve eşyalarını arayabilecek." hükümleri bulunmaktadır. Bu hükümlere göre okul giriş ve çıkış kapılarında güvenlik ve müracaat memuru bulunması gerekmektedir.

12.04.2000 Tarih ve 479 Milli Eğitim Bakanlığı Nöbet Hizmetleri Özel Talimatının "Nöbetçi Öğretmenin Görevleri" başlıklı bölümün 4. maddesinde; "4- Bahçe, koridor ve sınıflardaki öğrencileri gözetlemek.(okulda birkaç nöbetçi öğretmen bulunduğu takdirde, aralarındaki iş bölümü okul yönetimi tarafından yapılır.)" hükümleri bulunmaktadır. Bu hükümlere göre, nöbetçi öğretmenin görev alanı okul giriş ve çıkış kapıları değil bahçe, koridor ve sınıflardır.” açıklamalarına yer vererek öğretmenlere okul giriş kapılarında nöbet görevi verilmemesi konusunda valiliklerin uyarılmasını istemiştik.

Milli Eğitim Bakanlığı talebimize cevaben gönderdiği yazıda özetle “Ayrıca, eğitim kurumlarında nöbet görevini yerine getiren öğretmenlere, özel olarak eğitim kurumlarının giriş ve çıkış kapılarında nöbet görevi verildiğine dair Bakanlığımıza herhangi bir şikayet ulaşmamıştır. Bununla birlikte ilgi (a) Yönetmeliğin 91 inci maddesinin ikinci fıkrasının (e) bendinde belirtildiği gibi okulda tutulacak nöbet görevinin esasları "öğretmenler kurulu" nda belirlenmektedir.” ifadelerine yer vererek nöbete ilişkin esasların öğretmenler kurulunda belirleneceğini ifade etmiştir.

Bu bağlamda, nöbete ilişkin esaslar öğretmenler kurulunda belirlenirken, yukarıda yer verdiğimiz açıklamalar uyarınca öğretmenlere okul giriş kapılarında nöbet görevi verilemeyecektir.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın cevabi yazısı için tıklayınız.

ÖĞRETMENLER GÜVENLİK GÖREVLİSİ DEĞİLDİR. OKUL GİRİŞ KAPILARINDA ÖĞRETMENLERE NÖBET GÖREVİ VERİLEMEZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.