Öğretmenlere Rotasyon Uygulanmalı Mı?

Öğretmenlere Rotasyon Uygulanmalı Mı?

Öğretmenlere Rotasyon Uygulanmalı Mı? Öğretmene rotasyon uygulanacak mı?

Bilindiği üzere okullarda, 6 yıl görev yapan okul Müdürü ve Müdür yardımcıları zorunlu rotasyona uğruyor. Öğretmenler için ise zorunlu rotasyon uygulaması yok. 

Yer yer tartışılan MEB'de öğretmen rotasyonuna sıcak bakanlardanım, 8 yıl aynı kurumda çalışanlara il içi zorunlu rotasyon  uygulaması getirilebilir. Bunun büyük faydaları olacağı kanaatindeyim. Kuşkusuz zorunlu rotasyon çok ciddi bir konu çok yönlü olarak düşünülüp tartışılması gerekir. Hatta bölgeler arasında da zorunlu rotasyon uygulaması tartışılabilir.  Ancak bölgeler arası zorunlu rotasyonun büyük sıkıntılar oluşturabileceğini düşünüyorum.

Rotasyonun yanında Doğuda oluşan öğretmen açığının giderilmesi için de teşvik unsuru düşünülebilir. Hatta Türkiye genelinde hizmet bölgesine göre zorunlu hizmetten sayılan bölgelerde, ilave ücret verilebilir. Kırsalda öğretmeni tutabilmek adına muhakkak özendirici teşvik edici unsurlar tartışılmalıdır.

Rotasyon uygulaması ile birlikte şu okulun öğretmenleri çok iyi, şu okulun öğretmenleri iyi değil gibi algılarda giderilmiş olacaktır. Bir öğretmenin göreve başladığı okulda emekliye ayrılana kadar görev yapması sizce ne kadar doğrudur?

Zorunlu rotasyon da eş durumu, sağlık durumu gibi faktörler çok yönlü olarak, tüm detaylar düşünülmelidir. Çoğunluğu memnun edici bir rotasyon uygulamasına gidilebilir. Yine son zamanlarda uygulanan taslak yayınlayarak paydaşların görüşüne başvurulması rotasyon uygulaması için de çok yerinde bir uygulama olur diye düşünüyorum. Bu konuda sendikaların da görüşüne başvurulmalıdır.

                                                                                                 Mustafa YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum