Öğretmenlerin Mülakat Tepkisi Sosyal Medyayı Salladı

Öğretmenlerin Mülakat Tepkisi Sosyal Medyayı Salladı

Milli Eğitim Bakanlığı beklenen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı. Ancak yüz binlerce öğretmen sosyal medyadan mülakat sonuçlarına tepki gösteriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı beklenen  sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı. Ancak yüz binlerce öğretmen sosyal medyadan  mülakat sonuçlarına tepki gösteriyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,  “En başından bu yana hem sözleşmeliliğe hem de mülakata karşı olduk, karşı duruşumuza rağmen çıkarılan yönetmeliğe hemen davamızı açtık. Türk Eğitim-Sen için gerçek çözüm ise, sözleşmeli öğretmenlik ve mülakatın kaldırılması ve sadece kadrolu öğretmen atamasının yapılmasıdır. ” dedi.

Genel Başkan şunları kaydetti:
“Öğretmenlik mülakat sonuçlarına karşı yüzlerce tepki Twiti almaktayım. Türk Eğitim-Sen ilgili yönetmeliği dava etmiştir.Dava devam etmektedir.

En başından bu yana hem sözleşmeliliğe hem de mülakata karşı olduk, karşı duruşumuza rağmen çıkarılan yönetmeliği karşı hemen davamızı açtık.

Mülakatla olan hiç bir iş, isterse iyi niyetli olsun asla doğru ve adil sonuçlar vermez. Ülke genelinde yüzlerce mülakat komisyonu oluşturuldu.

Her komisyon farklı değerlendirmeler yapacaktır ki, aynen de öyle olduğu anlaşılmaktadır. Bu farklı değerlendirme dahi yanlış sonuçlar doğurur.

Mesela bir ilde, komisyon ilke olarak KPSS puanı kadar puan verse, diğer il ilke olarak KPSS puanının 5-10 puan üstünde puan verebilmektedir.

Her komisyon adil davrandığına inanarak bunları yaparken, mesela KPSS den 90 alan biri bir ilde, 90, diğer ilde 95-100 sözlü notu almaktadır.

Bu iyi niyetle yapılan farklı davranışlardır, bir de almış olduğu KPSS den çok daha düşük puan verilenler vardır ki, asıl mağduriyet buradadır.

KPSS puanının mülakattan sonra tamamen devre dışı bırakılması hukuken de yanlıştır ki, bu konuda verilmiş yargı kararları da bulunmaktadır.

Bunlardan sonra MEB'in, öğretmen adaylarınca açılacak yeni davalarla karşı karşıya kalması kaçınılmazdır.İnatla yapılan işlerden hayır çıkmaz.

Türk Eğitim Sen için gerçek çözüm ise, sözleşmeli öğretmenlik ve mülakatın kaldırılması ve sadece kadrolu öğretmen atamasının yapılmasıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum