Öğretmenlik Mesleğinde En Büyük Problem İtibar Kaybıdır

Öğretmenlik Mesleğinde En Büyük Problem İtibar Kaybıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün yaklaştığını hatırlatarak, şu an öğretmenlerin en büyük probleminin itibar kaybı olduğunu söyledi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün yaklaştığını hatırlatarak, şu an öğretmenlerin en büyük probleminin itibar kaybı olduğunu söyledi. Öğretmenlerin birçok probleminin itibar kaybına bağlı olarak yaşandığına dikkat çeken Koncuk, “Gerek MEB gerekse tüm kurumlar bu milli problem konusunda ortak davranmalıdır” dedi.

Genel Başkan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün mübarek Cuma gününe denk geldiğini de söyleyerek, “Mesela Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 24 Kasım'da Yüce Dinimizde, milli kültürümüzde öğretmenlik mesleği konusunu işlemesi, itibar kaybının ülke geleceğiyle ilgili olduğunu vurgulaması yakışan bir tavır olacaktır” diye konuştu.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşmaktadır. Öğretmenlerin onlarca problemi olduğu hepimizin malumudur ancak şu an en büyük problem mesleğin itibar kaybına uğratılmış olduğudur. Birçok problem söz konusu itibar kaybına bağlı olarak yaşanmaktadır.

Gerek MEB gerekse tüm kurumlar bu milli problem konusunda ortak davranmalıdır. Çünkü eğitim öğretimin en önemli enstrümanı olan öğretmenin eski itibarlı günlerine ulaşması, bir memleket meselesi olarak görülmelidir. Bu çözülmeden hiç bir eğitim sistemi bir anlam ifade etmeyecektir.

Bu öğretmenler günü bir tevafuk olarak Cuma günü kutlanacaktır. Mesela Diyanet İşleri Başkanlığının 24 Kasım'da Yüce Dinimizde, milli kültürümüzde öğretmenlik mesleği konusunu işlemesi, itibar kaybının ülke geleceğiyle ilgili olduğunu vurgulaması yakışan bir tavır olacaktır.

Öğretmenin itibar kaybının yanı sıra, sözleşmeli ve mülakatlı sistem, öğretmenin eğitim sisteminde kararlarda etkisi, liyakat ve kabiliyete bağlı, sağlam bir yönetici atama sistemi, aile birliği gibi problemler ile tüm ekonomik sosyal sıkıntılar bu 24 Kasım'da tartışılabilmelidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.