Okul Müdürlerini Bekleyen Büyük Tehlike

Okul Müdürlerini Bekleyen Büyük Tehlike

Okulda oluşabilecek her türlü sorunda tek muhattap olan okul müdürlerine Temmuz ayı itibari ile daha büyük sorunlar bekliyor. 6331 sayılı İş Sağlığı Kanunun 6 ve 7. maddelerinin yürürlüğe girmesi, kamu kurumları bağlamında, 1/7/2016 tarihine ertelenmiştir

Okulda oluşabilecek her türlü sorunda tek muhattap olan okul müdürlerine Temmuz ayı itibari ile daha büyük sorunlar bekliyor. 6331 sayılı İş Sağlığı Kanunun 6 ve 7. maddelerinin yürürlüğe girmesi, kamu kurumları bağlamında, 1/7/2016 tarihine ertelenmiştir. 

1 Temmuz itibari ile tüm okulların risk analizlerini yapmış,eylem planını hazırlamış,personel eğitimlerini tamamlamış olması gerekiyor. Yapılacak olan risk analizi sonucunda düzeltilmesi gereken riskli durumların da belirtilen tarihe kadar düzeltilmesi gerekiyor. Yine aynı kanuna göre her okulda Kanunun 6 ve 7. maddeleri gereğince kamu kurumlarına iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri yönünden diğer sağlık personeli görevlendirmesi zorunluluğu yüklemektedir.

Gelin görün ki her konuda olduğu gibi yine bu konuda da okul müdürleri tek başına kalmıştır,bu yasaya göre olabilecek her olumsuzlukta fatura okul müdürüne kesilecek ve çok ciddi para ve hapis cezaları ile karşı karşıya kalacaktır. Bir çok ilimizde şimdiden bir çok okul müdürünün istifa ederek görevi bıraktığı haberleri gelmektedir.

İl ve İlçe müdürlükleri tarafından iş veren vekili olarak birinci sorumlu gösterilen okul müdürleri bu uygulamadan oldukça rahatsızdır. Sendikalar bu konuda gerekli adımları atmalı,merkezi bütçeden tüm okulların İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda okulların yapaması gerekenler yaptırılmalı,her okula ilçelerden İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi verilmelidir. Eğer bu düzenlemeler yapılmazsa çok yakında basında mağdur okul müdürlerinin haberleri çıkmaya başlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum