Okul Öncesi Öğretmenlerine Teneffüs Hakkı Verilmelidir

Okul Öncesi Öğretmenlerine Teneffüs Hakkı Verilmelidir

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na, okul öncesi öğretmenlerine teneffüs hakkı verilmesi yönünde yaptığımız talebin reddi üzerine sorunun çözüme kavuşturulması için Kamu Denetçiliği Kurumu’na müracaat etmiştik.  Kamu Denetçiliği Kurumu şikâye

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na, okul öncesi öğretmenlerine teneffüs hakkı verilmesi yönünde yaptığımız talebin reddi üzerine sorunun çözüme kavuşturulması için Kamu Denetçiliği Kurumu’na müracaat etmiştik.  Kamu Denetçiliği Kurumu şikâyetimizi kabul ederek Milli Eğitim Bakanlığı’na tavsiyede bulunulmasına karar verdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu tavsiye kararında özetle “Okul öncesi eğitim kurumlarında yeterli destek personelin görevlendirilmesine: öğretmenlerin dinlenme ve özel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik tedbir ve uygulamalara ilişkin olarak tüm eğitim kurumlan için geçerli ve açıklayıcı yazılı düzenlemeler yapılmasına; öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine; okul öncesi  eğitimin niteliğinin artırılmasına yönelik ortak kalite standartlarının oluşturulması hususlarında. Milli Eğitim Bakanlığı’na TAVSİYEDE BULUNULMASINA”  ifadelerine yer verdi. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun tavsiye kararına göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuatta gerekli düzenlemeleri ivedilikle yapması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan diğer branşlarda ki tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin teneffüs hakkı var iken okul öncesi öğretmen ve öğrencilerinin teneffüs haklarının bulunmaması, insan haklarına da aykırı bir durumdur.  Bu nedenle, okul öncesi öğretmen ve öğrencilerinin de gün içerisinde teneffüs(dinlenme ve ihtiyaç izni) haklarını kullanmaları sağlanmalıdır.  Okul öncesi öğretmen ve öğrencilerine teneffüs hakkı verilmesi, oyun çağındaki öğrencilerin yıpranmalarına ve motivasyon kaybı yaşamalarına engel olacaktır.

Türk Eğitim Sen olarak, kazanımımızın eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederiz. Kamu Denetçiliği Kurumu tavsiye kararının gereğinin yapılmasının takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz.

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kararı için tıklayınız.

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİNE TENEFFÜS HAKKI VERİLMELİDİR

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİNİN TENEFFÜS HAKKINA MEB’İN CEVABI

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNE TENEFFÜS HAKKI VERİLMESİNİ KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMUNDAN TALEP ETTİK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.