Okullar tatil mi 6 ocak kar tatili alan iller listesi

Okullar tatil mi 6 ocak kar tatili alan iller listesi

Yarın yani 6 Ocak 2016 çarşamba günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı geliyor. Kastamonu ve Sivas'ta yarın okullar tatil peki hangi ilçelerde tatil olacak. İşte kar tatili alan iller listesi.

SİVAS ve Kastamonu başta olmak üzere yarın yani 6 ocak çarşamba günü okullar tatil mi sorusuna yanıt geldi. Hava durumu raporları kar yağışı verince bugün birçok ilde eğitime ara verildi.

Okulların tatil olduğu illerde kar yağışı meteoroloji verilerine göre bugün de devam ediyor.

ŞANLIURFA'NIN SİVEREK İLÇESİNDE KAR TATİLİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

Siverek Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde kötü hava koşullarının sürdüğünü belirtti.

Karaoğlu, öğrencilerin herhangi sorun yaşamaması için ilçede eğitime yarın ara verileceğini söyledi.

ERZİNCAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Erzincan'da 4 ilçede kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Erzincan merkeze bağlı Kemah, Kemaliye, İliç ve Refahiye ilçelerinde, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Peki yarın yani 6 Ocak 2016 çarşamba günü hangi illerde okullar tatil edildi? İşte yarın için kar tatili alan illerin listesi;

AĞRI'DA EĞİTİME KAR MOLASI

AĞRI'nın Tutak Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Ayrıca, Hamur ilçesinde de köy okulları ile ilçe merkezinde taşımalı eğitim verilen ilk ve orta dereceli okulların da 6 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği açıklandı.

MALATYA'DA TATİL İLAN EDİLDİ

MALATYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının bugün de sürmesi nedeniyle merkez Battalgazi ve Yeşilyurt dahil tüm ilçelerdeki kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ile liselerde yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

Açıklamada, kronik hastalığı bulunan, engelli, emzikli ve hamile kamu personelinin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BİTLİS'DE VALİLİKTEN TATİL AÇIKLAMASI

BİTLİS il merkezi ve Güroymak ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitime ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde yarın eğitime ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, kararın, Güroymak ilçe merkezi ve bağlı köyleri de kapsadığı kaydedildi.

BİNGÖL'DEN TATİL HABERİ GELDİ

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Bingöl Valiliği de etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini açıklamıştı.

DİYARBAKIR'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ

DİYARBAKIR'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yoğunlaşarak artacak olması nedeniyle, ulaşımda herhangi bir problem yaşanmaması ve buzlanma riskine karşı merkez ilçeler ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice ilçelerindeki özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime yarın ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, hamile ve engelli çalışanların da yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

TUNCELİ'DE YARIN OKULLAR TATİL

TUNCELİ merkez ve bağlı köylerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. Tunceli Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, "İlimizde kar yağışı devam ediyor. Taşımalı olarak köylerden gelen öğrencilerimizin olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri için bugün uyguladığımız eğitime ara kararımızı, yarın da uygulayacağız." dedi.

ELAZIĞ KAR TATİLİ KARARI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ'daki okullarda eğitime yarın da ara verilecek. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının sürmesi nedeniyle merkez ve 10 ilçede eğitim öğretime bir gün daha ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BARTIN OKULLAR 6 OCAK'TA TATİL Mİ?

BARTIN merkez ile Ulus ilçesinde etkili olan kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim yapılamayacak. Valilikten yapılan açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve karın henüz erimemesi nedeniyle yarın merkez ve Ulus ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi. Amasra ilçesinde eğitime devam edileceği, Kurucaşile ilçesindeki durumun ise kapalı köy yollarının açılmasına bağlı olarak ilerleyen saatlerde belli olacağı kaydedildi.

ŞIRNAK OKULLAR KAR TATİLİ

ŞIRNAK'da okullar yarın yani 6 ocak çarşamba günü kar sebebiyle tatil edildi.  Valilikten yapılan açıklamada, etkili olan yoğun kar ve buzlanma nedeniyle Şırnak merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında yarın eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

BATMAN YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

BATMAN'ın Sason Kaymakamı Tekin Dundar da ilçe genelinde etkili olan kar dolayısıyla yaşanan don ve buzlanmadan nedeniyle herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda yarın 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini kaydetti.

KASTAMONU OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

Kastamonu'da bugün kent merkezinde okullar tatil edilmişti. Kastamonu'da yarın yani 6 Ocak çarşamba günü ise Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin, Azdavay ve Doğanyurt  ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kastamonu ilçelerinde alınan yeni kar tatili haberini de duyurdu. Bahçacıoğlu, "Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Bozkurt'taki tüm okullarda, İnebolu'da ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilecek" dedi.

ÇANKIRI KAR TATİLİ KARARI

Kar nedeniyle Çankırı'nın Yapraklı ilçesi ile tüm köylerindeki okullarda da yarın eğitime ara verilecek. 

SAMSUN'DA NEREDE OKULLAR TATİL?

Samsun'un Alaçam ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullarda kar nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak. 

SİVAS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

SİVAS'ta yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ile birlikte ilçeler ile köylerde okullar tatil edildi. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugünkü kar tatili kararının 6 Ocak çarşamba günü de devam edeceği bildirildi. Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler, engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

GİRESUN OKULLAR TATİL Mİ?

Giresun'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde bugün okullar tatil edilmişti. Giresun Şebinkarahisar ilçesinde ise yarın yani 6 Ocak çarşamba günü de okullar tatil oldu. Kamu kurumundaki engelli ve hamileler de idari izinli sayıldı.

OKULLAR BUGÜN HANGİ İLLERDE TATİL OLDU?

DİYARBAKIR : Etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki okullar tatil edildi. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının yoğunlaşmasının beklendiği bildirildi.

TUNCELİ : Tunceli'de merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselere taşımalı gelen öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için eğitime bir gün ara verildi.

GAZİANTEP OKULLAR TATİL Mİ?

Gaziantep'te etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullarda bugün 5 ocak salı günü eğitime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bölgede görülen kar yağışı, aşırı buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle kamu görevlisi malul ve engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli olacağı kaydedildi.

BİNGÖL : Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Meteoroloji İl Müdürlüğünün ölçümlerine göre, kar kalınlığı kent merkezinde 23, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı.

TRABZON : Trabzon'da kar nedeniyle 7 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene ilçelerindeki tüm okulların 5 Ocak Salı günü tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, Arsin'de Oğuz İlkokulu, Şehit Haydar Arslan İlkokulu, Atayurt Alparslan Ortaokulu, Maçka'da Çatak, Başar ve Akarsu ilkokulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullar, Yomra'da Çamlıyurt, Maden, Oymalıtepe ve Kaşüstü ilkokulları ile Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Okulu ve Özdil mahallesindeki okullarda eğitim öğretime yarın ara verildiği kaydedildi.

BATMAN : Batman'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Vali Azmi Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre yarın Batman'da yoğun kar yağışı ve don olayları beklendiğini belirtti.

NEVŞEHİR : Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre yarın Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve don olayı beklendiği belirtildi.

ZONGULDAK : Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı merkez ilçe ve merkeze bağlı beldelerin yanı sıra köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okulların tatil edildiği belirtildi. 

HAKKARİ : Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personellerin de idare izinli sayılacakları kaydedildi. 

ELAZIĞ : Elazığ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi. Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, hava sıcaklığındaki düşüş ve buzlanmanın neden olabileceği riskler dikkate alınarak il genelindeki okullarda eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

KIRŞEHİR : Yoğun kar yağışı nedeniyle Kırşehir merkez ve bazı ilçelerinde eğitime ara verildi. Kırşehir'de etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle, il merkezi, Kaman ve Akpınar ilçelerindeki tüm okullar  tatil edildi.

GÜMÜŞHANE : Gümüşhane'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu il merkezi ve ilçelerde yaşanan aşırı soğuklara bağlı olarak buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep olmamak için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

KAHRAMANMARAŞ : Kahramanmaraş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarının daha fazla sıkıntıya meydan vermemesi adına kent merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Türkoğlu, ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi. Akkurt, 1 günlük tatil süresinin de uzatılmasının yarınki hava şartlarına bağlı olduğunu sözlerine ekledi. Nurhak, Afşin, Göksun, Elbistan, Ekinözü, Pazarcık ve Andırın ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle alınan kararla eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

KİLİS : Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 5 Ocak'ta ara verildiği belirtildi. Kamu görevlisi hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunanların da aynı gün idari izinli sayıldı.

MALATYA : Malatya il genelinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilirken, engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılması kararlaştırıldı.  Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin yanı sıra diğer tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde  eğitime ara verildiği kaydedildi.

ŞANLIURFA : Şanlıurfa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, diğer ilçelerde de meteorolojik verilere göre kaymakamlıklar tarafından karar alınacağı kaydedildi. Siverek ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği öğrenildi. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın da yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitede eğitime ara verildiğini duyurdu.

ADIYAMAN : Adıyaman'da da kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime ara verildi. Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle  eğitime ara verildiğini söyledi. Özkan, tatil kararını il hıfzıssıhha kurulunda aldıklarını kaydetti.

ŞIRNAK : Şırnak'ta etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullar bir gün tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim öğretime 5 Ocak'ta ara verildiği duyuruldu.

YOZGAT : Yozgat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından meydana gelebilecek buzlanmaların bazı olumsuzluklar oluşturabileceği belirtildi. Açıklamada, etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi, merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullar ile Boğazlıyan, Sorgun, Saraykent, Çayıralan, Çandır, Sarıkaya ve Yenifakılı ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildiği kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.