Okullar tatil mi valiliğin kar tatili kararı

Okullar tatil mi valiliğin kar tatili kararı

Okullar tatil mi sorusuna Bitlis, Bolu ve Karabük Valiliği'nden yanıt geldi. Bu üç ilde 3 Aralık 2015 günü okullar tatil edildi. Kar tatili veren illerin valiliğinin açıklamaları şöyle oldu.

Okullar tatil mi sorusunun yanıtı ilk olarak Bolu ve Karabük Valiliği'nden geldi. Son olarak da Bitlis Valiliği okullar için bugün yani 3 Aralık 2015 gününü tatil ilan etti.

Ankara Valiliği ise kar yağışı veren hava durumu raporuna rağmen kar tatili kararı almadı. Gümüşhane'de ulaşım dururken valiliğin kar tatili kararı bulunmuyor. 

Yoğun kar yağışı Türkiye'de hayatı olumsuz etkilemeye başlayınca kar tatili kararları gelmeye başladı. Bugün yani 3 Aralık perşembe günü için ilk tatil kararını Bolu Valiliği aldı. Ardından diğer illerden kar tatili haberleri geldi.

BİTLİS VALİLİĞİ KARARI OKULLAR TATİL Mİ?

Bitlis'te yoğun kar nedeniyle valilik okulları tatil etme kararı aldı. Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için Bitlis merkez, Tatvan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde okulların bir gün tatil edildiği kaydedildi. 

BOLU VALİLİĞİ OKULLARI TATİL ETTİ

Bolu Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini duyurdu. Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bolu merkez ile bazı ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, öğrencilerin sağlık ve ulaşım imkanları göz önünde bulundurulduğu belirtildi. 

KAR TATİLİ 1 GÜN

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bolu merkez, Gerede ve Yeniçağa ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtilen açıklamada, ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle il genelindeki kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile memur ve diğer kamu görevlilerinin de bir gün süreyle idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

KARABÜK OKULLAR TATİL Mİ?

Karabük ilinden de kar tatili kararı geldi. Karabük'e bağlı Eskipazar Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının iki gündür etkili olduğu, bugün de artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Ovacık Kaymakamlığının açıklamasında da olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Ovacık SporLisesi hariç eğitim öğretime bugün (3 Aralık perşembe günü) ara verildiği ifade edildi.

KASTAMONU KAR YAĞIŞI SON DURUM

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 39 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, merkez ve Abana ilçesinde dörder, Doğanyurt'ta 6, Küre'de 15 ve Şenpazar'da 10 olmak üzere toplam 39 köye ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Açıklamada, ekiplerin kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Abana ilçesinin yüksek kesimlerinde ise şehir merkezine ulaşımı sağlayan karayolunun Kayalarbaşı mevkisindeki kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Hazırlıksız yakalanan sürücüler, araçlarının lastiklerine zincir takarak yoluna devam etti. Kamyonet sürücüleri de ağırlık yapan malzemeleri kasalarına yerleştirip, aracın zemine oturmasını sağlayarak ilerlemeye çalıştı. 

BOLU'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Bolu'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Kentte, sabah başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Kar nedeniyle sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Akıncılar Sokak üzerinde seyreden Yunus Bayram idaresindeki 14 KK 180 plakalı tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki kullanılmayan 2 katlı bir eve çarptı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan tır yan dönerek yolu kapatırken, araçta ve evde maddi hasar meydana geldi.

BOLU DAĞI D100 KARAYOLU ULAŞIMA AÇIK MI?

Diğer taraftan, TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu'nda da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Karayolları ekipleri yolun ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

BAYBURT - GÜMÜŞHANE YOLUNDA TIR VE KAMYONLAR DURDU

Bayburt'taki kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Bayburt-Erzurum karayolunun Kop Dağı kesimi ile Bayburt-Gümüşhane karayolunun Vauk Dağı kesimlerinde kamyon ve tır geçişleri durduruldu.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Kayışkıran ve Balkaynak köyü mevkisinden Gümüşhane istikametine, Kop köyü mevkisinden de Erzurum istikametine kamyon ve tır ile zincirsiz araçların geçişlerine izin vermiyor.

Karayolları ekipleri her iki yönde de çalışmalarını aralıksız sürdürürken kar yağışı ve soğuk havanın da etkisiyle oluşan buzlanma, bazı araçların kayarak yoldan çıkmasına neden oldu.

Vauk Dağı kesimindeki Balkaynak köyü mevkisinde kayarak yoldan çıkan tırın şoförü Abdullah Filiz, kar yağışı nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, "Herkes evinde sıcak yatarken biz burada mağdur bir şekilde bekliyoruz. Devletten bir umut bekliyoruz. Burada bir araba daha olsa, çalışsa bu sıkıntılar olmaz, kimse mağdur olmaz, herkes evine rahat gider" dedi.

ERZİNCAN SİVAS YOLU KAPANDI

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, ağır tonajlı araçların, kayarak yolu kapatması sonucu, Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane karayolları ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, Erzincan'da akşam saatlerinden itibaren kent merkezi ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane karayolları, kar yağışı ve tipi nedeniyle, ağır tonajlı araçların kayması sonucu, saat 17.00 itibarıyla ulaşıma kapandı.

Erzincan-Sivas karayolunun 40. kilometresindeki Sakaltutan mevkisinde, ağır tonajlı araçların kayarak makaslama yapması sonucu yol trafiğe kapandı.

Bazı sürücüler, araçlarını park alanı ve yol kenarına çekerek beklemeyi tercih ederken, bazıları ise şehir merkezine döndü.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise şehir dışına çıkmak isteyen sürücüleri uyardı. (internethaber.com)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.