Ombudsman’a ek ders ücretlerinin ödenmesi talebi

Ombudsman’a ek ders ücretlerinin ödenmesi talebi

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ücretli olarak görev yapan ücretli öğretmenler zaman zaman özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitiminde de görevlendirilebilmektedir.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ücretli olarak görev yapan ücretli öğretmenler zaman zaman özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitiminde de görevlendirilebilmektedir. Öğretmen yetersizliği nedeniyle özel eğitim okullarında, örgün eğitim kurumları bünyesinde açılan özel eğitim sınıflarında veya destek eğitimi odalarında il milli eğitim müdürlükleri tarafından ücretli öğretmen görevlendirilmektedir. Bu durumda ise özel eğitim öğrencilerine ders veren ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri %25 artırımlı ödenmesi gerekirken kadrolu olmadıkları gerekçesiyle artırımlı ödenmemektedir. Hakkaniyete ve eşitlik ilkesine aykırı olan bu uygulamanın hiçbir şart altında kabulü mümkün değildir.

Türk Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında ücretli öğretmen istihdamına karşı olduğumuzu, tüm öğretmenlerin kadrolu olduğunu bir kez daha ifade etmek isteriz. Ancak, hali hazırda ücretli öğretmen olarak çalışan öğretmenlerinde yasal haklarından mahrum bırakılmalarına müsaade edemeyiz. Geçtiğimiz öğretim yılında ücretli öğretmenlere destekleme ve yetiştirme kurslarında artırımlı ek ders ücreti ödenmemesini yargıya taşımış, yapılan yargılama sonucunda da ücretli öğretmenlere ek ders ücretlerinin artırımlı ödenmesini sağlamıştık. Bu öğretim yılından itibaren ücretli öğretmenler destekleme yetiştirme kurslarında görev almaları durumunda ek ders  ücretlerini %100 artırımlı olarak almaktadırlar.

Ücretli öğretmenlere destekleme kurslarında yapılan bu artırımlı ödemenin benzer olarak özel eğitim öğrencilerinin derslerine girmeleri durumunda da yapılması gerekmektedir. Özel eğitime muhtaç öğrencilere ders okutan kadrolu öğretmenlere ek ders ücretleri %25 artırımlı olarak ödeniyor iken ücretli öğretmenlere de ek ders ücretlerinin ayrım yapılmadan %25 artırımlı olarak ödenmesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yönde yaptığımız talebimizi reddederek ücretli öğretmenlere artırımlı ek ders ücreti ödenemeyeceğini ifade etmiştir. Bakanlığın talebimizi reddetmesi üzerine yaşanan bu sorunun çözüme kavuşturulması içinde Türk Eğitim Sen olarak Ombudsman’a müracaat ettik. Ombudsman’a yaptığımız müracaatta, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ücretli öğretmen olarak görev yapan öğretmenlere özel eğitim okullarında, örgün eğitim kurumlarında açılan özel eğitim sınıflarında ve destek eğitimi odalarında görev verilmesi durumunda ek ders ücretlerinin %25 artırımlı olarak ödenmesi gerektiği yönünde tavsiye kararı verilmesini talep ettik.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığının cevabi yazısı için tıklayınız.

Ombudsman’a başvuru dilekçemiz için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.