Özür Grubundan Atanan Sözleşmeli Öğretmene Yolluk Kararı

Özür Grubundan Atanan Sözleşmeli Öğretmene Yolluk Kararı

Mardin İdare mahkemesi Türk Eğitim sen üyesi olan Merve K.'nın sözleşmeli öğretmen iken alamadığı yolluk parasının verilemesine karar verdi.

Mardin İdare mahkemesi Türk Eğitim sen üyesi olan Merve K. ya 2013/462 esas nolu 2013/1212 karar nolu mahkeme sonucuna göre Sözleşmeli öğretmen olarak çalışırken eş özründen atanmasında verilmeyen yolluk parasının faizi ile beraber davacıya verilmesine hükmetti.

 Mardin Türk Eğitim Sen yönetimi kazandığı davalara bir yenisini daha ekledi. sözleşmeli öğretmen iken kadrolu olarak başka okula atananların sürekli görev yolluğu almasına dair mahkeme kararlarına alıştmışken şimdi de sözleşmeli öğretmen iken yine sözleşmeli öğretmen olarak özür durumundan (eş özrü) yer değiştiren öğretmenin alamadığı yolluk parasının almasına dair mahkeme kararına alışacağız gibi.


  657 sayılı devlet memurları kanunu 4/B(sözleşmeli öğretmen) kapsamında öğretmen; Mardin İli Ömerli ilçesi Yaylatepe İpekyol İlköğretim okulunda sınıf öğretmen iken eş durumu mazareti nedeniyle ,Mardin İli Merkez Abdulkadir TUTAŞI ilköğretim okuluna yine sözleşmeli öğretmen olarak atanan davacı tarafına ödenmeyen sürekli görev yolluğunun ödenmesi ile ilgili başvurunun reddine ilişkin ömerli kaymakamlığı Ömerli Milli Eğitim Müdürlüğünün 04/02/2013 tarih ve 228 sayılı işlemin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek iptali ve yoksun kalınan parasal hakların yasal faizi ile birlikte tazmine karar verilmesi isteniliyordu.dava konusunu karara bağlayan mardin mahkemesi davacı öğretmeni haklı bularak sözleşmeli öğretmen iken alamadığı yolluk parasının başvuru tarihi 15.01.2013 tarihinden ititbaren yasal faizi ile beraber ödenmesine karar verdi.


 Sözleşmeli iken özür durumuna bağlı yer değiştiren öğretmenler geçmişe dönük alamadığı sürekli görev yolluğu için milli eğitime başvurabilir ve aşağıdaki kararı eki bölümüne iliştirebilir.Red cevabı gelirse yine idare mahkemesinde idare işleminin red dine dair yürütmeyi durdurma davası açabilirsiniz.

Mahkeme kararı bilgisayarınıza kaydetebilirsiniz:

sozlesmeli-ozur-yer-degistirme-yolluk-1.jpgsozlesmeli-ozur-yer-degistirme-yolluk-2.jpgsozlesmeli-ozur-yer-degistirme-yolluk-3.jpg

 

Sedat DEGER
https://twitter.com/sedatdeger09
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.