Paralel Komutanlara Emeklilik Geliyor

Paralel Komutanlara Emeklilik Geliyor

Ağustos aıyı başında yapılacak YAŞ toplantısının hazırlıklarına başlandı. Paralel yapıyla ilişkisi tespit edilen personellerin emekli edilmesi bekleniyor.

AKŞAM'ın edindiği bilgilere göre, 2016 yaz dönemi YAŞ toplantısının hazırlık çalışmaları başlatıldı. Bu doğrultuda, rütbede bekleme süresi dolan ve yükselme sırası gelen isimlerin belirlenmesiyle ilgili mesai de hız kazandı. 1-4 Ağustos tarihleri arasında toplanacak olan şurada, 2019 yılının komuta kademesi şekillenecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yaş haddini dolduracağı 2019 yılına kadar TSK'nın başında yer alacak.

İLİŞİKLERİ KESİLECEK

Bu yılki şura ayrıca paralel yapı ile mücadele bakımından da büyük önem taşıyor. Şurada söz konusu ile yapı ile ilişiği tespit edilen ve rütbede bekleme süresini tamamlayan ya da terfi sırasına giren çok sayıdaki rütbeli personelin emekli edilerek TSK ile ilişiğinin kesilmesi bekleniyor.

Mendi'nin yerine Güler

Bu sene Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin emekliye ayrılması bekleniyor. Onun yerine ise Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in getirilmesi öngörülüyor.

Mahmut GÜRER / Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum