Performans Konusunda MEB Öğretmenlerden Özür Dilemelidir

Performans Konusunda MEB Öğretmenlerden Özür Dilemelidir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in 12 pilot ilde başlattığı ucube “Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi’nin tamamlandığını duyurması üzerine bir açıklama yaptı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in 12 pilot ilde başlattığı ucube “Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi’nin tamamlandığını duyurması üzerine bir açıklama yaptı. Genel Başkan; “MEB günlerdir gösterdiğimiz tepkileri görmüştür. Önemli bir gelişme olmakla birlikte, ucube sistemin uygulanamaz olduğu da kabul edilmelidir.” dedi.
Koncuk ayrıca MEB’in 1 milyon öğretmene de özür borcu olduğunu belirterek, “MEB'in günlerdir öğretmeni tartıştıran pilot uygulaması sebebiyle 1 milyon öğretmene bir özür borcu vardır. Tüm kamuoyuna açıklama bekliyoruz.” dedi.
Genel Başkan açıklamasında şunlara yer verdi: 
“MEB performansta pilot uygulamanın tamamlandığını duyurmuştur. Yetmez performans saçmalığından vaz geçildiği de açıklanmalıdır.
MEB günlerdir gösterdiğimiz tepkileri görmüştür. Önemli bir gelişme olmakla birlikte, ucube sistemin uygulanamaz olduğu da kabul edilmelidir.
MEB'in günlerdir öğretmeni tartıştıran pilot uygulaması sebebiyle 1 milyon öğretmene bir özür borcu vardır. Tüm kamuoyuna açıklama bekliyoruz.
Öğretmeni öğrenci nazarında küçük düşüren performans sistemini kim düşündü, kim akıl etti ise bunun hesabı sorulmalıdır ki, bir daha olmasın.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.