Proje Okulu Müdürlerine "Atama Takvimi" Şoku

Proje Okulu Müdürlerine "Atama Takvimi" Şoku

Özel Program Ve Proje Uygulayan Okullar Kapsamındaki Okulların İdarecileri Ek/1 İle Yer Değişikliği Takviminde Tercihte Bulunamayacaklar

Özel Program Ve Proje Uygulayan Okullar Kapsamındaki Okulların İdarecileri Ek/1 İle Yer Değişikliği Takviminde Tercihte Bulunamayacaklar

2014 yılında MEB Teşkilat Kanununda yapılan değişiklik ile okullardan bazıları Özel Program ve Proje Uygulayan Okullar kapsamına alınmış ve bu okullara yapılacak öğretmen atamaları ve idareci görevlendirmeleri Bakanlık Makamınca merkezden yapılacağı karara bağlanmıştı. 2015 yılında altmış civarında okul bu kapsama alındı ve öğretmenleri Bakanlık makamınca merkezden atandı. Bu okullarda Valiliklerce görevlendirilmiş okul yöneticileri dört yıllık süresi henüz dolmamış olanlar için yeni bir işlem tesis edilmedi. Boşalan okul yöneticilikleri için ise Proje Okullar mevzuatına göre Bakanlık Makamınca görevlendirmeler yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca yönetici görevlendirme takviminde ek/1 ve sınava dayalı olmak üzere iki ayrı takvim belirlendi ve takvim işlemeye devam ediyor. Proje okullardaki idarecilerin farklı bir statüde olduklarından kaynaklı ek/1 yer değişikliği takvimi ile değişiklik takviminden yararlanamayacağı ifade ediliyor. Bu okullara yapılan görevlendirmelerin kendi mevzuatına göre yapıldığından bu takvime dahil edilmediği ifade ediliyor. Bu okullarda görevli okul yöneticileri, görev sürelerinin uzatılmaması durumunda öğretmen olarak tayin edilecekleri ve ancak sınava girerek tekrar okul yöneticisi olabilecekler.

Müktesep haklar bakımından hukuksuz bir durum oluşacaktır. Bu okullara diğer okulların yöneticileri gibi Valilik görevlendirmesi ile görevlendirilen ve Proje Okullar mevzuatı ile haklarında işlem yapılmayan pek çok okul yöneticisinin yönetici olma statülerinin sona ermesi sonucunu doğuracaktır. Özellikle fen liselerine branşı itibariyle görevlendirilemeyecek olan 2014 yılında Valiliklerce bu okullara görevlendirilmiş, süreç içerisinde Proje okullar yönetmeliğine göre haklarında bir görevlendirme işlemi tesis edilmemiş okul yöneticileri sadece görevlendirildikleri okulların statüsü Proje okul kapsamına alındığı için yöneticiliklerinin uzatılması haklarından mahrum kalacaklardır.

İbrahim Hakkı Celis

Memurpostasi.com 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum