RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Savaş meydanlarına sığdırdığı nice zaferleri, kurduğu hür, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandıran büyük devlet adamına ne kadar minnet duysak azdır” diyen Genel Başkan Kahveci, “Gençlerimize Atatürk’ü, büyük mücadelesini, eserlerini ve fikirlerini doğru bir biçimde anlatmak ve öğretmek zorundayız” dedi. 

Genel Başkan Önder Kahveci mesajında şu satırlara yer verdi; 

“Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin mimarı, milletimizin hamisi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. 

Savaş meydanlarına sığdırdığı nice zaferleri, kurduğu hür, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandıran, emperyalist güçlerin işgali altında inim inim inleyen bir avuç halkı yeniden ayağa kaldırıp Türk milletini bu topraklara yeniden egemen kılan büyük devlet adamına ne kadar minnet duysak azdır.

Üstün askeri dehasının yanında çevreye ve yeşile duyarlı, çiftçiye ve tarıma önem veren, bilim ve eğitimi kalkınmanın temeli olarak gören, kadını ve gençliği toplumun en önemli unsuru olarak kabul eden, çocuklara sonsuz sevgi ve güven duyan Mustafa Kemal Atatürk’ün günümüz sorunlarına yıllar öncesinden çözümler sunduğunu ve bu çözümleri yaşantısında bizzat tatbik ettiğini görmekteyiz.      

“En büyük eserim” dediği Cumhuriyeti, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.” vasiyeti ile sonsuza dek yaşatmak üzere gelecek nesillere miras bırakmıştır.  Bizler, bu emaneti ne pahasına olursa olsun korumak ve ilerletmek mecburiyetindeyiz. Bu nedenle gençlerimize Atatürk’ü, büyük mücadelesini, eserlerini ve fikirlerini doğru bir biçimde anlatmak ve öğretmek zorundayız. 

Vefatının üzerinden 84 yıl geçmiş olmasına rağmen hiç eskimeyen ilkeleri ile bizlere çağdaşlığın yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve özlemle anıyor, her geçen yıl yokluğunu daha fazla hissediyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.