Ramazan Çakırcı: Bir sendikadan öteyiz

Ramazan Çakırcı: Bir sendikadan öteyiz

Ramazan Çakırcı, Yozgat ve Sivas 1 No’lu şubelerin il divan toplantısına katıldı. Sendikal çalışmalara ilişkin istişarelerin yapıldığı toplantılarda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, kamu vicdanını sızlatan, adalet duygusunu zedeleyen çalışmaların ve uygulamaların karşısında olduklarını ifade ederek, “25 yıllık hak ve özgürlük mücadelemizde, zulüm kimden gelirse gelsin, hep karşısında, mazlum ve mağdurun yanında olduk. Maşeri vicdanı rahatsız eden, toplumun adalet duygusunu zedeleyen her çalışmanın, uygulamanın karşısında olan bir sendika olarak, dün olduğu gibi bugün de aynı duruşumuzu korumaktayız. Haksızlığa uğrayanın diline, dinine, ırkına, rengine bakmadan en gür şekilde tepkimizi ortaya koyuyoruz” dedi.

Ramazan Çakırcı, Yozgat ve Sivas 1 No’lu şubelerin il divan toplantısına katıldı. Sendikal çalışmalara ilişkin istişarelerin yapıldığı toplantılarda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çakırcı, haktan, hukuktan, adaletten ayrılmadan, milletten yana duruşlarını bozmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bir sendikadan öteyiz

Üyelerinin, eğitim çalışanlarının haklarını korumak ve geliştirmek, haksızlığa uğrayanların yanında olmak, vesayetin her türlüsüyle mücadele etmek için sendikacılık yaptıklarını belirten Çakırcı, “Sendika olarak, haksızlıkların üzerine gidiyor, sorunları çözüm önerileriyle birlikte ortaya koyuyor ve çözümün takipçisi oluyoruz. Çalışmalarımız, eylemlerimiz ve girişimlerimiz sonucunda bugüne kadar hatırı sayılır sorunun çözümünü sağladık. Son beş yılda kayda değer kazanımlar elde ettik. Eğitim çalışanlarının sorunlarını tespit edip bunlara çözüm önerileri sunarken; eğitim çalışanlarının sesini yetkililere ulaştırırken, sorunlu alanlara dikkat çeken ve çözüme ışık tutan nitelikli çalışmalar da yapıyoruz. Toplu sözleşmeye hazırlık yaparken, yetimin yüzünün gülmesi için de emek harcıyoruz. FETÖ ile mücadelede masumların mağdur edilmemesi, kurunun yanında yaşın yanmaması, görevden alınmalar konusunda ince eleyip sık dokunması, açığa alınanlar hakkında hızlı karar verilmesi, suçsuzluğunu ispat edenlerin görevlerine bir an evvel iade edilmesi için haykırırken, geçmişte denenmiş ve olumsuz sonuçları dolayısıyla, yine bizim verdiğimiz mücadele sonucunda, kaldırılan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının tekrar getirilmesine karşı çıkıyor; hakkaniyete aykırı, adalet duygusunu zedeleyen mülakatlı/sözleşmeli öğretmen alımının kaldırılması, öğretmen atamalarının kadrolu yapılması için sesimizi yükseltiyor, yanlış bulduğumuz iş ve işlemlerin hayat bulmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Vesayetle mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken, dünya mazlumlarına, açlık ve yokluğun pençesinde kıvranan insanlara da elimizi uzatıyor, onların yanında olduğumuzu hissettiriyoruz.

Bunun için, ‘Eğitim-Bir-Sen sadece bir sendika değildir’ diyoruz. Çeyrek asırlık mücadele tarihimize bakıldığında, bir sendikadan daha öte olduğumuz görülecektir. Bizi zirveye çıkaran, kazanımların adresi, mağdurların sesi olmamızı sağlayan da bu yönümüzdür” şeklinde konuştu.

Mülakatlı/sözleşmeli öğretmen alımı son olsun

Kimsenin mutlu olmadığı, adalet duygusunu zedeleyen mülakatlı/sözleşmeli öğretmen alımı son olsun” diyen Çakırcı, iş huzurunun temini için bundan sonra öğretmen alımının mülakatsız, KPSS puanı esaslı kadrolu yapılması çağrısında bulundu.

Tespit ettiğimiz sorunların çözümü için çalışacağız

Nerede bir sorun, bir haksızlık varsa Eğitim-Bir-Sen’in orada olduğunu kaydeden Çakırcı, “İlgi ve çalışma alanımız çok geniştir ama önceliğimiz eğitimdir, eğitim çalışanlarıdır. Daha iyi bir eğitim için çabalıyoruz. Tek isteğimiz, eğitim çalışanlarının işlerinin başına sorunsuz gidebilmeleridir. Bunun için elimizi taşın altına koyuyor, gecemizi gündüzümüze katıyoruz” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki dönemde yapmayı tasarladıkları çalışmalara da değinen Ramazan Çakırcı, “Eğitim çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecek bir ücret artışı, ücret ve aylıkların tamamının emekliliğe yansıtılması, gelir vergisi oranlarının reel ücret artışı sağlayacak şekilde sabitlenmesi, bütün eğitim çalışanlarının birinci dereceye kadar ilerleyebilmelerinin sağlanması, ek ders birim ücretlerinin en az iki katı tutarında artırılması, öğretmenlerin aylık karşılığı ders saatleri arasındaki farklılıkların giderilerek 15 saate eşitlenmesi, istihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave tazminat ödenmesi, alan değişikliği taleplerinin karşılanması, kariyer basamakları sisteminin yeniden işler hale getirilmesi, 4/B’li yerine kadrolu öğretmen atamasının yapılması, mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi, ücretli öğretmenlik ve kadrosuz usta öğreticilik uygulamasına son verilmesi, öğretmen ihtiyacının bütünüyle memur kadroları yoluyla sağlanması, eğitim kurumu yöneticilerine ödenen ücretin görev ve sorumluluklarıyla orantılı olacak şekilde artırılması, kurum içi ücret dengesinin korunması, eğitim kurumu yöneticilerinin derse girme zorunluluğunun kaldırılması, ilköğretim okulları için de bütçe tahsis edilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının en geç iki yılda bir olmak üzere düzenli bir şekilde yapılması, 4/C statüsündeki personelin kadroya geçirilmesi, 2547 sayılı Kanun’un 33/a ve 50/d maddelerindeki araştırma görevlileriyle ÖYP araştırma görevlilerine daimi kadro tahsisi yapılması, geliştirme ödeneğinin ve yükseköğretim tazminatının üniversite idari personeline de ödenmesi, idari personele merkezi sistem dahilinde üniversiteler arası yer değişikliği hakkı tanınması, yurtlarda özel ve gece hizmetleri talimatı kapsamında yerine getirilen nöbet görevi karşılığının yılı bütçe kanununda gösterilen birim çalışma ücretinin en az beş katı tutarında ödenmesi başta olmak üzere, eğitim çalışanlarının sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacak, farklı platformlarda gündeme getirerek bunların çözüme kavuşturulmasının mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.

Çakırcı, Kırşehir Şube yöneticileriyle de bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli ve Sivas 1 No’lu Şube Halil İbrahim Temiz de birer konuşma yaparak, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum