Ramazan Çakırcı: Bugünü dününden daha iyi olan bir gençlik

Ramazan Çakırcı: Bugünü dününden daha iyi olan bir gençlik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genç Memur-Sen Ankara Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Teşkilat Eğitim Programı’na katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genç Memur-Sen Ankara Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Teşkilat Eğitim Programı’na katıldı. Sendikal çalışmaların ve eğitim gündeminin de değerlendirildiği programda konuşan Ramazan Çakırcı, gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu ifade ederek, “İyi yetişmiş gençlere sahip olmayan bir ülke yarınından emin olamaz. Bunun farkında olduğumuz, güvenli yarınlara emin adımlarla yürümenin yolunun gençlerden geçtiğinin bilincinde olduğumuz; ülkemizin geleceğine, gençliğine, eğitimine, tarihine söyleyecek sözümüz olduğu için ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini hayata geçirdik. Gençlerimizin fikren, manen ve ilmen çok iyi yetişmesi için çalışmalar yapıyor, bu anlamda elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi.

Millî ve manevi değerleriyle yetişmiş bir gençliğin, ülkemizin ve medeniyet değerlerimizin inşası için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okuyan, araştıran, gelişime açık, farklılıklara saygılı, ahlaklı, üretken, kaynakları etkin ve doğru kullanan, çevreye duyarlı, üreten, paylaşan, iki günü birbirine eşit olmayan, bugünü dününden daha iyi olan bir gençlik istemekle kalmıyor, bu uğurda yoğun bir çaba harcıyor, projeler geliştirip uyguluyoruz.”

Çakırcı, eğitim hizmet kolunda örgütlü bir sendika olarak, eğitim sisteminin daha nitelikli hâle gelmesi, vesayetin izlerinin silinmesi için üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini dile getirerek, sorunları çözmenin, engelleri aşmanın yolunun iyi bir eğitimden; bilgisiyle, birikimiyle, donanımıyla farkındalık oluşturan gençlerden geçtiğini kaydetti.

Yaşadığı çağı doğru tahlil edemeyenin kavi bir duruşu olamaz

Yaşadığı çağın durumunu doğru tahlil edemeyenin kavi bir duruşunun olamayacağını belirten Çakırcı, “Değerlerin metalaştığı ve pazarlandığı bir çağda kendi kodlarımıza, kök referanslarımıza dönmek mecburiyetindeyiz. Kitap okumadan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamayız, meydan okuyamayız. Cevherin değerini anlayacak sarraf olabilmek gerek, bu da bilgelikle mümkündür. Bilgelik ise okumakla ve okuduğunu yaşamakla. Mehmet Akif İnan’ın diktiği fidanlar, ektiği tohumlar siz gençlerin ve teşkilatlarımızın gayretleriyle bir ormana dönüşmektedir” şeklinde konuştu.

Sorunlarla baş etmenin en iyi yolu çözümün bir parçası olmaktır

Bir araya gelmenin önemli bir başlangıç olduğunu kaydeden Çakırcı, “Sorunlarla baş etmenin en iyi yolu çözümün bir parçası olmaktır” dedi.

Liderlik ve örgütlenmenin önemine dikkat çeken Çakırcı, gençlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Azimleri, hedefleri kadar büyük olan gençler yaşanabilir bir dünyanın mimarları olacak. Dünya, ümmet olmanın hakkını veren gençlerin uhuvvet duruşuyla huzurla, refahla, barışla ve adaletle buluşacak. Gençlik ayağa kalktığında yaşlı dünyanın gözü yaşlı insanları umutla buluşacak. Ümmetin gençliğinin her buluşması, ufkumuzu açacak. Ben bu iradeyi, bu uzun ve meşakkatli yolculuk azmini siz değerli gençlerimizde görüyorum” diye konuştu.

Yeni umutlara daha güçlü şekilde yürüyeceğiz

Sendikal çalışmalara da değinen Ramazan Çakırcı, sorunları tespit etmekle iktifa etmeyen, çözüm önerileri de sunan, yeni bir paradigmayı kurmanın alın ve akıl terini döken, sorunun değil, çözümün parçası olan, yanlışı söylemekten geri durmayan, eğitim çalışanlarına kazandıran bir teşkilat olarak, üyelerinin ekonomik, sosyal haklarını geliştirme, özgürlük alanlarını genişletme, ülkemizin bağımsız kimliğini güçlendirme ve demokratik hüviyetine vesayet gölgesi düşürmek isteyenlere fırsat vermeme, mazlum ve mağdurların sesi olma yolculuklarını kararlılıkla sürdüreceklerini, yeni ufuklardan yeni umutlara daha da güçlenerek yürüyeceklerini sözlerine ekledi.

Beyhan: Eğitimlerimize bütün il ve ilçelerde devam edeceğiz

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan ise tüm il ve ilçe teşkilatlarının eğitimlerine devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum