Ramazan Çakırcı: Ek ders ücretleri ve maaşlarda iyileştirme yapılmalıdır

Ramazan Çakırcı: Ek ders ücretleri ve maaşlarda iyileştirme yapılmalıdır

Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 ve 2 No’lu şubelerin genişletilmiş il divan toplantısında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, doğal kaynakları yetersiz olmasına rağmen, yüksek refah seviyesine ulaşmış ülkeler için en iyi yatırım olan gençliğin dinamizmine ve zekâsına yatırımın, Türkiye için de tek seçenek olduğunu belirterek, “Bu bağlamda, eğitime daha fazla yatırım yapılmalı, sözleşmeli-ücretli öğretmenlik uygulaması kaldırılmalı, öğretmenlerin ek ders ücretleri dâhil, maaşlarında iyileştirme yapılmalıdır” dedi.

Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 ve 2 No’lu şubelerin genişletilmiş il divan toplantısında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözleşmeli öğretmenlerin görev sürelerinin kısaltılmasının öngörülmesinin önemli ancak yetersiz olduğunu kaydeden Çakırcı, öğretmenler arasında bir kast sistemi oluşturan, verimliliği düşüren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına tamamen son verilmesinin hedeflenmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim Vizyonu’nda öğretmenin, eğitim sisteminin ana aktörü olarak tanımlanmasının ve öğrenme süreçlerindeki önemine vurgu yapılmasının, hakkın teslim edilmesi bakımından kıymetli olduğunu dile getiren Çakırcı, “Ancak, öğretmenin eğitim sistemi içindeki konumu, sahip olacağı haklar, çalışma şartları, mesleki gelişim imkânları, mesleki özerkliği gibi, birçok konuda adım atılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Ek gösterge düzenlemesi, bütün kamu görevlilerini kapsamalıdır

İkinci ‘100 Günlük Eylem Planı’nda öğretmenlere verileceği duyurulan 3600 ek göstergenin tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde hayata geçirilmesini istediklerini dile getiren Çakırcı, aksi hâlde, beklenti içerisinde olan kamu görevlilerinin hayal kırıklığına uğrayacağını, bunun da moral ve motivasyon düşüklüğünü, iç huzurunun ve iş barışının bozulmasını beraberinde getireceğini ifade etti.

Gitmediğimiz yer, tokalaşmadığımız eğitim çalışanı kalmayacak

Gitmedikleri yer, tokalaşmadıkları eğitim çalışanı kalmayacak şekilde çalışmalarını yürüteceklerini vurgulayan Çakırcı, “Eğitim çalışanlarının sorunlarını, taleplerini yerinde tespit edip bunlara çözüm aramanın çabası içerisinde olduk. Bundan sonra da aynı şekilde, yağmur çamur demeden çalışacağız. Bunun yanı sıra, kurulduğumuzdan bu yana temel hedeflerimizden biri olan küresel hak, adalet, iş birliği konusunda çalışmalarımızı hızlandırdık; hem medeniyet coğrafyamıza hasretimizi bitirmek hem de dünyanın farklı bölgelerine mesajımızı götürmek için yola revan olduk. Uluslararası sendikal hareketleriyle buluşarak, entelektüel birikimimizi, sınırları aşan bir ufukla, daha adil, daha çok iş birliğine dayalı yeni bir dünyayı birlikte inşa etme kararlılığımız geleceğe dair umutlarımızı çoğaltıyor” şeklinde konuştu.

Farkındalık oluşturan ilkeli duruşumuzu koruyacak, kazandıran sendika olmayı sürdüreceğiz

Eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal haklarını geliştirme, özgürlük alanlarını genişletme, millî iradenin üzerine vesayet gölgesi düşürmek isteyenlere fırsat vermeme, mazlumun, mağdurun, masumun sesi ve sözcüsü olma yolculuklarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Çakırcı, “Sendikal mücadelemizi özlük ve özgürlük ekseninde yürütüyoruz. 26 yılda kayıplara son verdik, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasını sağladık, onlarca kazanım elde ettik, yasakları kaldırdık. Hiçbir zaman sorunları sıralamakla yetinmedik, çözüm önerilerimizle yol gösterdik. Doğruyu söylemeye, yanlışa karşı çıkmaya, eğitime ilişkin nitelikli çalışmalar yapmaya, mağduriyetleri gidermeye, eğitim çalışanlarına kazandırmaya, yetimin, mağdurun, mazlumun yanında olmaya; daha iyi bir eğitim için, eğitim çalışanlarının sorunlarından arınmış bir şekilde işinin başına gidebilmeleri için gece gündüz demeden emek harcamaya, farkındalık oluşturan ilkeli duruşumuzu korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ve 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Sakar da birer konuşma yaparak, yaptıkları ve yapmayı tasarladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.