Ramazan Çakırcı: YÖK kanunu üniversal düşünceye dar geliyor

Ramazan Çakırcı: YÖK kanunu üniversal düşünceye dar geliyor

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, YÖK kanununun değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu gömlek üniversal düşünceye dar geliyor. 2547 sayılı Kanun, çağın gerekleri doğrultusunda değiştirilmeli, rektörlerin aşırı yetkileri...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, YÖK kanununun değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu gömlek üniversal düşünceye dar geliyor. 2547 sayılı Kanun, çağın gerekleri doğrultusunda değiştirilmeli, rektörlerin aşırı yetkileri azaltılmalı, üniversiteler özgürlüklerin yeşerdiği ve yaşandığı ortamlar hâline dönüştürülmelidir” dedi.

Kocaeli 2 No’lu Şube’nin genişletilmiş divan toplantısı ve işyeri temsilcileri eğitim programında konuşan Ramazan Çakırcı, sıkıntılı dönemlerden dik durarak, zorluklara göğüs gererek, mücadele ederek, bedel ödeyerek bugünlere geldiklerini ifade ederek, “Bugünlere gelişimizin, genel yetkili sendika oluşumuzun, 450 binlere ulaşmamızın temelinde mücadele, emek, alın teri var. Kaldırımın taşı, esnafın camıyla sorunu olanların kirlettiği sendikal alana yeni bir soluk getiren, milletle el ele, millî iradenin yanında bir duruş var. Haksızlıklar karşısında sessiz kalmayan bir irade, sorunları alt alta sıralamakla yetinmeyen, çözüm önerileri de sunan büyük bir mücadele var. 28 Şubat’ta el ele verdik, omuz omuza yürüdük; 15 Temmuz’da hesap kitap yapmadan, sağımıza solumuza bakmadan alanlara çıktık, destan yazan milletimizle birlikte günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuk. Bütün il ve ilçelerde örgütlü olan bir sendika olarak Türkiye’nin özüyüz. Biz halkımız için, sendikamız için, eğitim çalışanları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kazanımın ne olduğunu bilmeyenler bize sendikacılık dersi veremez

Ezbere değil, gerçeklere yaslanarak hareket eden ve mücadele stratejisini de gerçek gündem üzerinden geliştiren bir emek örgütü olduklarının altını çizen Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne var ki, beyinlerinde yaftadan başka bir şeyi olmayan, emeği ve sendikayı ideolojilerinin stratejik aparatı olarak gören sendika görünümlü yapılar, bizimle rekabeti ana gündemleri hâline getirerek emeğin gerçek gündemini gizliyorlar. ‘Çamur at izi kalsın’ anlayışıyla hareket edenlerin, yetkili oldukları dönemde eğitim çalışanları adına herhangi bir kazanım elde edemeyenlerin, hangi İP’te oynayacaklarına bir türlü karar veremeyenlerin çıkardığı gürültüye itibar etmeden ama rehavete de düşmeden hak ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğitim çalışanlarına kazandıran, sorun çözen, devam eden sorunların çözümü için çaba harcayan, yağmur çamur demeden çalışan, üreten bir teşkilat olarak, hem üyelerimizin eğitimi hem de eğitim sisteminin daha iyi bir noktaya gelmesi için dün olduğu gibi, gün de gayret gösteriyoruz. İşi de gücü de eğitim olan, eğitim için en çok gayret sarf eden ve emeğinin karşılığı olarak bugün rakipsiz bir konuma ulaşan bir sendikayız.”

Biz insanlığın hayrı, emeğin hakkı için çalışıyoruz

Hakça bir paylaşım ve adil bir dünya istediklerini ve bunun için ter akıttıklarını vurgulayan Çakırcı, “Sendikacılığımızla da bu umuda, bu ufka yürüyoruz, birlikte koşuyoruz. Yorulmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, pes etmeyeceğiz. Çünkü biz insanlığın hayrı, emeğin hakkı için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim çalışanlarının sorunu bizim sorunumuzdur

Ramazan Çakırcı, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına da değinerek, şöyle konuştu: “Sözleşmeli personel uygulamasının eğitimde de kamuda da sona erdirilmesini, çocuğunu özleyen öğretmen, annesinden babasından uzak öğretmen çocuğu dramının artık son bulmasını istiyoruz. Üniversite idari personelinin görevde yükselmesi, maaşının artması için mücadele ediyoruz. Akademik personelin fikren özgür, maddi açıdan rahat, idari yönden katılımcı olması, olabilmesi için çalışıyoruz. Akademik ve idari personelin, öğretmenin, şefin, memurun, hizmetlinin; bütün eğitim çalışanlarının sorunu bizim sorunumuzdur. Sorunlara çözüm bulmaya, çözüm odaklı sendikacılık yapmaya devam edeceğiz.”

Çakırcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ana hizmet birimi hâline dönüştürülen Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolu kapsamına dâhil edilmesi noktasında düzenleme yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Eren: Haklarımızı aramaya, çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Eren, görevi devraldıklarından bu yana üye sayılarını artırarak çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Eren, “Biz aldığımız görevleri birer emanet olarak görüyoruz. Bayrağı en ileriye götürmek için çalışıyoruz. Haklarımızı aramaya, çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam edeceğiz” dedi.

Yaşlık: Hedefleri olan bir sendikayız

Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Şahin Yaşlık ise, göreve geldikleri 2014 yılından beri canla başla çalıştıklarını belirterek, “Biz, amacı ve hedeflerimiz olan bir sendikayız. Hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.