Rehber Öğretmenler Neden Resen Görevlendiriliyor? MEB'e Resmi Başvuru!

Rehber Öğretmenler Neden Resen Görevlendiriliyor? MEB'e Resmi Başvuru!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ziyaret ederek, idari personelin yer değiştirme hakkını ve 50/d sorununu görüştü.

Sendikamıza rehber öğretmenlerin özellikle mesai saatleri dışında Adalet Bakanlığına bağlı kurumlarda hükümlüye rehberlik etme ve çocukların ifadesinin alınması işlerinde resen görevlendirildikleri yönünde bilgiler gelmektedir. Ancak, rehber öğretmenlere bu konularda resen görev verilmesi  mevzuata uygun değildir.

Rehber öğretmenler, istemeleri halinde ise bu görevlerde isteğe bağlı olarak görev alabilecektir. İsteğe bağlı olarak yapılan bu görevlerin ücretinin ise rehber öğretmenlere ayrıca ödenmesi gerekmektedir.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığına yazdığımız yazıda rehber öğretmenlerin, hükümlülere rehberlik etme ve çocukların ifadelerinin alınması sırasında yanlarında bulunma görevlerinde resen görevlendirilmemesi; isteğe bağlı olarak görevlendirilmek isteyenlere ise çocukların ifadelerinin alınması sırasında yanlarında bulunarak sosyal çalışma görevlisi görevini yerine getirmeleri halinde hak ettikleri ücretin ödenmesini talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.