Rehber Öğretmenlere, Ek Ders Ücretleri Artırımlı Ödenmelidir

Rehber Öğretmenlere, Ek Ders Ücretleri Artırımlı Ödenmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul/kurumlarda görev yapan öğretmenlerden, doktora ve yüksek lisans yapanlara fiilen okuttukları derslere karşılık ek ders ücretleri sırasıyla %15 ve %5 artırımlı ödenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul/kurumlarda görev yapan öğretmenlerden, doktora ve yüksek lisans yapanlara fiilen okuttukları derslere karşılık ek ders ücretleri sırasıyla %15 ve %5 artırımlı ödenmektedir. Rehber öğretmenler ise bu öğretmenler arasında yer almamaktadır. Rehber öğretmenlere, fiilen ders okutmadıkları gerekçesiyle artırımlı ek ders ücreti ödenmemektedir.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme’nin “Eğitim, Öğretim ve  Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme” kısmı “Lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti” başlıklı 8. maddesinde ki “(1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %5 ve %15 artırımlı ödenir.” hükmü uyarınca yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerden fiilen ders okutanlara ek ders ücretleri artırımlı olarak ödenmektedir. Fakat, fiilen derse girme imkanı olmayan, mevzuat gereği derse girme görevi bulunmayan rehber öğretmenlere, yapmış oldukları yüksek lisans ve doktoraların karşılığında ek derslerini sırasıyla %5 ve %15 artırımlı olarak ödenmemektedir. Mevzuat hükümlerinde rehber öğretmenlerin fiilen derse girme görevi bulunmadığından ek ders ücretleri artırımlı ödenmeyerek rehber öğretmenlerin mağduriyetine sebebiyet verilmektedir. Aynı çalışma ortamında çalışan ve öğretmen olarak görev yapan devlet memurları arasında bu şekilde bir ayrım yapılmasının kabulü mümkün olmadığı gibi hakkaniyet kurallarına da aykırıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız yazıda, Bakanlığınıza bağlı okul/kurumlarda görev yapan rehber öğretmenlerden, doktora ve yüksek lisans yapanlara ek ders ücretlerinin diğer öğretmenler gibi sırasıyla %15 ve %5 artırımlı ödenmesini talep ettik.İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum