Rektör Hakkında Flaş İddia: Kullanılmayan Kreşi Depremzedelere Açmıyor!

Rektör Hakkında Flaş İddia: Kullanılmayan Kreşi Depremzedelere Açmıyor!

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından yaptırılan, üç yıldır atıl durumda olan anaokulu-kreşin, ilimize gelen depremzede çocukların eğitimi için ilgili kurumlara tahsis edilmesi istenmiştir.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından yaptırılan, üç yıldır atıl durumda olan anaokulu-kreşin, ilimize gelen depremzede çocukların eğitimi için ilgili kurumlara tahsis edilmesi istenmiştir. Bu girişime Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın olumsuz cevap verdiğini ve bu konudaki taleplere kapıyı kapattığını dile getirmiştik.

Basına yansıyan haber üzerine PAÜ Rektörü Kutluhan, doğruları söyleyen Memur-Sen’i hedef almış ve üniversitede üyelerimizi sendikadan istifaya zorlamaya, şantaja ve mobbinge başlamıştır.

Depremi en acı şekilde yaşayan çocukların eğitimini önemsiyor; acılarını dindirmek, yaralarını sarmak için eğitim ortamlarında bulunmalarını, deprem psikolojisinden uzaklaşmalarını destekliyoruz. Bu nedenle de boş ve atıl durumdaki söz konusu binanın, KYK yurtlarındaki depremzede çocukların yararına kullanılmak üzere, ilgili kurumlara tahsis edilmesi gerektiğini ısrarla söylüyoruz.

Birlik ve beraberlik adına kamu yararı taşıyan bu girişimimizi, ihtirasına yenik düşen Rektör Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi’ndeki üyelerimizi, rektör yardımcılarını da kullanarak baskıyla istifaya zorlamakta ve mobbinginin derecesini artırmaktadır.

Rektörün öfkesini kontrol edemeyerek sağa sola saldırmasını; üyesi, ülkesi, milleti için çalışıp çabalayan sendikamızı hedef almasını şiddetle kınıyor, devlet adamlığı kimliği ile davranmasını bekliyor, seviyesiz hâl ve hareketlerine çekidüzen vermesi çağrısında bulunuyoruz.

Bilinmelidir ki, haklı olduğumuzda susmayacağız, yanlış olanın da yanlış yapanın da sonuna kadar karşısında duracağız. Hiç kimse kendisine emanet edilen kurumları kişisel ihtirasları doğrultusunda yönetme hakkına sahip değildir, olamaz.

Kutluhan’ın bu mobbing girişiminin ve Pamukkale Üniversitesi’ndeki mevcut yönetim tarzının yanına kâr kalmayacağını belirtiyor, üyelerimize baskı uygulayan, onları istifaya zorlayan rektör ve yardımcılarını biz istifaya davet ediyoruz.

Sendika olarak, doğruları söylemeye, üyelerimizin hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz.

Feyzullah Öselmiş

Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi

Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.