Rektörden aile üniversitesi savunması: 'Evlenmeyin' mi diyeyim?

Rektörden aile üniversitesi savunması: 'Evlenmeyin' mi diyeyim?

Çorum Hitit Üniversitesi'nde görevli yaklaşık 30 akademisyenin soyadlarının aynı olması sosyal medyada 'aile üniversitesi' yorumlarına neden oldu

Hürriyet'in haberine göre, Prof. Dr. Reha Metin Alkan, çalışanların liyakatla işe alındığını savunarak "Karı kocanın birlikte çalışması yasak mı" dedi.

Üniversitede aranan koşulları sağlayanların işe alınabileceğini belirten rektör açık çağrı yaparak, "Buyursunlar gelsinler" ifadesini kullandı.


Rektör Alkan, şunları söyledi:

'500 KİŞİYİ İŞE ALDIM'

"12 yaşındaki bir üniversitenin Antarktika'ya gitmesinin, kendi ekmeğini üretmesinin, teknokent çalışmalarının basında yer almasını ve destek verilmesini istiyoruz.

2011'den beri görevdeyim. 500 kişiyi işe aldım. Bunların içinde iki kişi mahkemeye başvurdu. Onlar da lehimize sonuçlandı. 'Şöyle olmadığım için üniversiteye alınmadım' diyen kişi ne gerekiyorsa yapsın.

Aile birliği denen bir kavram var.

Birçok sendika bunların bir araya getirilmesi gerektiğini ısrarla söyler. Karı kocanın birlikte çalışması yasak mı? Burada birbirinizle evlenmeyin demeyi yeni öğrendim.

"Bundan sonra Hitit Üniversitesi'ne gelenler evlenemeyecekler! Demek ki yanlışmış bu. Doktorlar doktorla, öğretmenler öğretmenle evlenebiliyor, aynı dili konuşan insanlar.

Kamuya evlenmeyi yasaklayalım o zaman. Biri çıksın desin ki liyakat olmadan birini almışsınız. Evlenenlere evlenmeyin mi diyeyim? Karı koca başvurmuş, ne yapayım almayayım mı? Ayrılıp, boşanın gelin mi diyeyim? Benim 1400 elemanım var. 20-30 kişiyle nasıl genelliyorlar anlamakta güçlük çekiyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.