Re'sen Atanan Öğretmenler Özür Grubu Mağduriyeti Yaşamamalı

Re'sen Atanan Öğretmenler Özür Grubu Mağduriyeti Yaşamamalı

2017 İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değişikliği İşlemleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlükleri norm kadro fazlası öğretmenler için atama duyurusunda bulunmuş, 13 Aralık 2017 tarihinde resen atamalar yapılmış, ilişik kesme işlemleri...

2017 İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değişikliği İşlemleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlükleri norm kadro fazlası öğretmenler için atama duyurusunda bulunmuş, 13 Aralık 2017 tarihinde resen atamalar yapılmış, ilişik kesme işlemleri ve yeni görevlerine başlama işlemleri 19 Ocak- 05 Şubat 2018 tarihleri arasına bırakılmıştır.

Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre İhtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri mazeretleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle yapılmaktadır. Yönetmelik hükümlerinde mazeret durumları gözetilerek atamaların gerçekleştirileceği hükmü yer almasına rağmen eş durumları nedeniyle mağduriyetleri ortaya çıkan öğretmenlerimiz bulunmaktadır.

Bununla birlikte bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin özür grubu yer değiştirme işlemleri için ilgili duyuru ve özür grubu atama kılavuzu yayınlanmıştır. Bu atama kılavuzuna göre başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 2-8 Ocak 2018 tarihleri arasındadır. Mazeretleri dikkate alınmayan ve resen atanan 2017 İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri ve yeni görevlerine başlama işlemleri 19 Ocak- 05 Şubat 2018 tarihleri arasına bırakıldığı için bu kişilerin özürleri ancak 19 Ocak tarihi itibariyle doğacaktır. Dolayısıyla 2018 Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin özür grubu yer değiştirme başvuruları 2-8 OCAK 2018 tarihleri arasında olduğu için bu haklarını kullanamayacak ve yaz dönemi özür grubunu beklemek zorunda kalacaklardır.

Bu nedenle Türk Eğitim Sen olarak; mazeretleri dikkate alınmayan ve re’sen atanan 2017 İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri ve yeni görevlerine başlama işlem tarihlerinin öne çekilerek bu durumdaki öğretmenlerimize başvuru hakkı tanınması hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na talepte bulunduk 

norm-fazlasi-resen-atama.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.