RTÜK'ten Seçim Yayınlarına İlişkin Hatırlatma

RTÜK'ten Seçim Yayınlarına İlişkin Hatırlatma

RTÜK, yaklaşan mahalli seçimlere ilişkin bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen radyo ve televizyon yayınlarıyla ilgili sınırların hatırlatıldığı belirtildi.

RTÜK, yaptığı açıklamada, seçim atmosferinde ve yoğun gündemde yayıncı kuruluşların zaman zaman kuralları ihlal ettiği ve bu nedenle bazı hatırlatmaların yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, siyasi reklamların 29 Mart'a kadar yayınlanabileceği ve medya hizmet sağlayıcılarının 1 Ocak'tan 29 Mart Cuma gününe kadar siyasi reklam yayınlamasında sakınca olmadığı belirtildi. Ancak, oy verme gününden önceki 10 gün içinde herhangi bir siyasi parti veya aday lehine veya aleyhine yayın yapılmasının yasak olduğu vurgulandı.

Kamuoyu araştırmaları ve anketlerin yayınlanması sırasında, araştırmanın detaylarının ve finansmanının açıklanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yayınlarda siyasi figürlere iftira veya hakaret içeren ifadelerin kullanılmaması gerektiği ve demokratik kurumların, güvenlik birimlerinin ve seçmenlerin hedef alınmaması gerektiği belirtildi.

Son olarak, yayıncıların ve habercilerin tarafsızlık ilkesine bağlı kalarak hareket etmeleri ve seçmeni yönlendirebilecek yayınlardan kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.