Rus askeri Nusaybin sınırında

Rus askeri Nusaybin sınırında

Rusya’nın Nusaybin'in tam karşısında karşısında yer alan PYD'nin kontrolündeki Kamışlı'ya 100 asker ve teknik uzman gönderdiği öne sürüldü.

Suriye'de operasyonlarına hız veren Rusya, cepheyi genişletiyor.  Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Kamışlı'ya asker gönderdi.

Çarpıcı gelişmenin ayrıntıları bugün Hurriyet gazetesinin manşetine taşındı.

HAVAALANINI İNCELEDİLER

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü (SOHR), önceki gün bölgedeki aktivistlere dayandırarak yaptığı açıklamada Rus askerleri ve mühendislerden oluşan teknik ekibin Kamışlı kentindeki uluslararası havaalanına vardığını bildirdi. SOHR’ın açıklamasına göre, Rus yetkililer savunmayı artırma ve havaalanının Rus savaş uçakları ve kargo jetlerinin kullanabileceği şekilde genişletilmesi için gerekli hazırlıklar üzerinde çalıştı.

PKK'nın Suriye kolu PYD ile Esad güçlerinin kontrolündeki Kamışlı, Nusaybin'in tam karşısında



KONUŞLANACAKLAR

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nden (LCC) yapılan açıklamada ise farklı rutbelerdeki yüz Rus askerinin pazartesi sabahı Suriye’ye ait askeri uçakla Kamışlı uluslararası havaalanına gittiği iddia edildi. Açıklamaya göre, askerler buradan, PYD ve Esad güçlerinin koruması altındaki Kamışlı’nın güneyinde Terteb Tepesi’ndeki 154. Alay’a götürüldü. Radar, anti-radar sistemleri ve topçu taburlarının bulunduğu 154. Alay, Esad rejimi kontrolündeki Kamışlı havaalanını koruyor.

ESAD'IN BÖLGESİNDE OLACAKLAR

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Rus askerlerinin PYD kontrolündeki alanlarda değil, rejimin hakimiyetindeki bölgelerde konuşlandırılması bekleniyor. Rus uçakları halihazırda Lazkiye’nin Ceble kasabasındaki Hımeymim hava üssünde konuşlu. Hürriyet’e konuşan bölgedeki Kürt kaynakları, Rus askerlerinin Kamışlı’ya geldiği iddiasının doğru olmadığını, PYD’nin Rusya’da temasları olduğunu ancak bunun Moskova’da gerçekleştiğini söylediler.

TÜRK İSTİHBARAT BİRİMLERİ: RUS ASKERLERİ DAHA ÖNCE DE GELMİŞTİ

Hürriyet’e bilgi veren Türk istihbarat kaynakları, Türkiye sınırına yakın Kamışlı’ya Rus askerlerinin geldiğini doğruladı. İstihbarat kaynakları, Rus askerleri getiren uçağın radar izinin Türk radarlarınca da tespit edildiğini söylediler. Aynı kaynaklar, Kamışlı’ya ne kadar Rus askerinin geldiğine dair ise net bir bilgiye sahip olunmadığını belirtti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum