Rüzgar Gülleri Bize Yön Tayin Edemez

Rüzgar Gülleri Bize Yön Tayin Edemez

Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunmak, sorunlarına çözüm bulmak, daha iyi bir eğitim için elini taşın altına koymak, medeniyet değerlerimiz rehberliğinde sendikacılığa yeni bir soluk getirmek amacıyla

Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunmak, sorunlarına çözüm bulmak, daha iyi bir eğitim için elini taşın altına koymak, medeniyet değerlerimiz rehberliğinde sendikacılığa yeni bir soluk getirmek amacıyla

kurulan ve özellikle ilk yıllarında güçlüklere, engellemelere göğüs gererek, bedeller ödeyerek bugünlere gelen Eğitim-Bir-Sen’de; öğretmen olarak, üye olarak, iş yeri temsilcisi ve şube yönetimkurulu üyesi olarak görev almış biri olarak, son günlerde üretilen bazı haberlerin sendikaya yönelik bir yıpratma ve karalama kampanyasından başka bir şey olmadığını düşünüyorum.

Bu ve benzeri kampanyaları, sözde haberleri, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın sendikanın temellerini atmasıyla birlikte,uzun yıllar milletin sırtına binip millete karşı, milletin değerlerine karşı millet adına konuştuğunu söyleyen yapılanma ve bunların sözcülerinden çokça gördük. Son olarak gazete ve sosyal medya üzerinden paralel yapı FETÖmensupları bu tür karalama kampanyalarına başvurmuştu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, 15 Temmuz öncesi ve sonrası mücadelede milletimizle en önde, göğsümüzü siper ederek, hainlerin karşısında dimdik durduk. Birileri darbe gecesi evinde sinmiş ortam kollama veya banka kuyruğunda para çekme uğraşı verirken, Genel Başkanımız Ali Yalçın başta olmak üzere, bütün teşkilat mensuplarımızla darbe ve işgal girişimine karşı koyduk, günlerce, haftalarca millî irade nöbetleri tuttuk. Destansı bir duruş sergileyen teşkilatımızdan şehit olan üyelerimizde,gazilerimiz de bu milletin olduğu kadar bizlerinde gururu olmuştur. Sonuç olarak milletin yanında yer alan, alçak darbecilere karşı en önde mücadele eden teşkilatımız, bu tarz algı ve fiili operasyonlara karşı dimdik ayakta durmuş ve durmaya devam edecektir. Gelgelelim kendini ‘kamudan haber veren’ bir site olarak tanımlayan bir websitesi bunları bile bile bu teşkilatın başkanına ve dolayısıyla tüm teşkilat üzerinden algı operasyonu yapmaya çalıştığını, tarihte birçok örneğinde karşımıza çıktığı gibi, ibretle görüyoruz. Kime, neye hizmet ettiği belli olmayan(!) Bu zihniyet,millî ve manevi değerlerimize saygılı her görüş ve düşüncenin bünyesinde barındığı, kendini özgürce ifade ettiği Eğitim-Bir-Sen 12. Türkiye Buluşması üzerinden akla ve mantığa sığmayan tespit ve genellemelerle algı operasyonuna kalkışmaktadır.

Tüm Türkiye’den dört biryandan teşkilat yöneticilerimizle buluştuk, kucaklaştık, sohbet ettik, ülke gündemini değerlendirdik, özeleştiri yaptık, hasılı bugünüme ve yarınımıza dair paylaşımlarda bulunduk. Büyük teşkilatlarda büyük kalmanın koşulu çok sesliliğe müsaade etmektir. Hamdolsun sözü olan herkesin konuşabildiği toplantılar yapıyoruz. Bu sendikanın en büyük ve en özel yanı, başkanda olsa, kimse ‘sen taştan atlayacaksın, dereden geçip toprağa gömüleceksin’ denilince,‘peki efendim’ demiyor. Teşkilat içerisinde, her zaman bu tarz teşkilat toplantılarında ve buluşmalarında yeri geldiğinde eleştiriler oluyor, olmaktadır; istişareler ediliyor, değerlendirmeler yapılıyor, yapılmaktadır. Mezkûr websitesi yetkililerinin, ne hikmetse, bu gerçeği yeni fark etmiş olması kendilerinin eksiğidir, eğer farklı bir amaç gütmüyorlarsa!!

Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın açılış konuşmasını birçok teşkilat mensubunun ayakta alkışlarla karşılamasına şahit olan biri olarak ,bende ‘burada bahsedilen toplantı farklı bir yerde oldu da benim mi haber olmadı’ kaygısının oluşmasına neden oldu.

Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye Buluşması’nda tüm illerdeki şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, kadınlar komisyonu üyeleri derken, 2 bine yakın kişi içerisinde birkaç teşkilat mensubunun çeşitli ihtiyaçlarını gidermek için dışarıya çıkması, böyle dörtte bir gibi ifadelerle lanse edilmesi matematiğe de akla da mantığa da sığmaz.Başkanlar kurulunu geçtim, başkan yardımcıları toplantılarında da kimsenin çıkmadığını hatta yemek saati gelmesine rağmen toplantıların istek üzerine uzadığını söyleyebilirim. Dedim ya bizde herkes konuşur.

Kendini kamudan haber veren bir site olarak tanımlayan websitesi, yazdığı bu haberle baştan sona tutarsızlık ve teşkilat konusunda bilgisizliğini göstermiştir.

Sonuç olarak,kendini kamudan haber veren bir site olarak tanımlayan websitesi,ya en başta dediğim gibi,FETÖ’nün yarım bıraktığı algı operasyonunu tamamlama çabasında yada cehalet içerisindedir. Söz konusu websitesi yöneticilerinin milletin sesine kulak vermediği,kurulduğundan beri milletinin yanında olan Eğitim-Bir-Sen’e karşı algı operasyonunda yer almakta olduğuda tarihe not olarak düşülmüştür.

Hidayet AS

Kırklareli Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcısı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.