Sadullah Ergin: Adli tıpçılar çok önemli veriler elde etti

Sadullah Ergin: Adli tıpçılar çok önemli veriler elde etti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Özal'ın naaşı ve Adli Tıp incelemeleri ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ’ın cenazesi, dün Topkapı’daki Anıt Mezar’dan çıkarılarak, Adli Tıp Kurumu ’na götürüldü. Naaşın Adli Tıp Kurumu'na götürülmesinin ardından Adalaet Bakanı Sadullah Ergin, Bugün Tv ekranlarında katıldığı canlı yayında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Özal'ın öldüğü yıl suikastların arttığına dikkat çeken Bakan Ergin " Bugüne kadar böyle bir olay için otopsi yapılmamış olması akıl tutulması gibi bir şey. 6 ay sonra olay zaman aşımına uğruyor. Devlet Denetleme Kurulu'nun raporu ve savcılığın talebi üzerine Fethi Kabir yapılmış kabir açılmıştır. Mezarda ne bulacaksınız diyorlardı. Ancak şunu belirteyim ki adli tıpçılar çok önemli veriler elde etti." şeklinde konuştu. 

Bakan Ergin sözlerine şöyle devam etti :
"Herhangi bir zehirlenme veya doğal olmayacak ölümle ilgili iddialara şu an mezardan çıkan materyal cevap verecek şekilde. Kabirden Adli Tıp uzmanlarını da şaşırtacak şekilde veriler elde edildi.19-20 yıl sonra bir kabri açtığınızda bulunacak materyaller ile Rahmetli Özal'ın mezarından çıkan materyaller çok farklı. Özal'ın naaşının büyük bir kısmı hiç bozulmamış"

BEYAZ GAZETE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.