Sadullah Ergin, böyle görevden alınmış

Sadullah Ergin, böyle görevden alınmış

Star yazarı Cem Küçük, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in "Yapamam" dediği için görevden alındığını söyledi

Samsun Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda"adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Star Gazetesi'nin yazarı Cem Küçük, burada yaptığı konuşmada, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında 4 bakanın rüşvet aldıklarına inandığını söyledi.

'Yolsuzluk değil, rüşvet'

Küçük, "Bir iktidarı yıkmak için önce en güçlü liderin etrafına vurursunuz. Yani liderin kendisi hedef alınmaz, etrafına vurulur. Orada da 4 bakan seçildi. Bu 4 bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddiası... Bana göre yolsuzluk yoktu. Yani bana göre değil, savcıya göre de yolsuzluk yoktu. Yolsuzluk; devletin ya da belediyenin parasını alırsın, hiçbir iş yapmazsın cebine atarsın, bu yolsuzluk. Rüşvet öyle değil; bir iş yaparsın, işin karşılığını alırsın. Bunun karşılığı bir rüşvet alırsın. Bana sorarsanız 4 bakanla ilgili rüşvet kısmı doğru. Yani bu zaten doğru olmasa sayın Erdoğan onları görevden almazdı" dedi.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in 17 Aralık'tan korktuğunu söyleyen Küçük, bu operasyonlardan iki gün sonra dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ergin arasında yaşanan ve görevden almayla sonuçlanan olayı anlattı. 19 Aralık gecesi Ergin'in uykulu gözlerle Erdoğan'ın yanına getirildiğini öne süren Cem Küçük, şunları söyledi:

Ergin: Görevden alın

"Polisler eşliğinde uykulu gözlerle Sadullah Ergin'i başbakanın karşısına getirdiler. Sayın başbakan dedi ki; 'bu yasaların değişmesi lazım. Yani HSYK'nın değişmesi lazım, tedbir almamız lazım. Polislerde bazı değişiklikleri yapmamız lazım. Bunları hazırla Meclis'e getir, tedbir alalım' diye söyledi. Sadullah Ergin'in uykulu gözlerle söylediği şey; 'Sayın Başbakanım, ben bu söylediklerini yapamam. Siz beni görevden alın. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığım söz konusu, siz beni Hatay'a gönderin. Erdoğan, bu sözleri duyunca burada ifade edemeyeceğim sözleri sıraladı: 'Bir sürü yasa geçmesi lazım. Biraz cesur ol, niye böyle yapıyorsun?' Ergin de 'Hayır efendim, ben bunları yapamam. Ya istifa ederim ya da beni görevden alın' dedi. O gece Erdoğan onu da görevden aldı. Bekir Bozdağ'ı onun yerine göreve getirdi. Bu bire bir yüzde 100 doğru bir olaydır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.