Şahindoğan ve Yiğit'ten Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubelerine Ziyaret!

Şahindoğan ve Yiğit'ten Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubelerine Ziyaret!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit 16.06.2021 tarihinde Kahramanmaraş 1 No’lu Şube’nin, 17.06.2021 tarihinde ise Kahramanmaraş 2 No’lu Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit 16.06.2021 tarihinde Kahramanmaraş 1 No’lu Şube’nin, 17.06.2021 tarihinde ise Kahramanmaraş 2 No’lu Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantılarda Kahramanmaraş 1 Nol’lu Şube Başkanı Ziya Yenipınar ve şube yönetim kurulu, Kahramanmaraş 2 No’lu Şube Başkanı Bayram Doğan ve şube yönetimi kurulu, ilçe ve iş yeri temsilcileri ve üyelerimiz katıldı.

Toplantılarda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan  İLKSAN seçimi öncesi açıklamalarda bulundu.  İLKSAN üyelerine seslenen Şahindoğan, “İLKSAN üyesi, 19 Haziran'da hür irade ve vicdanıyla kararını verecek, öz varlığı olan İLKSAN'a sahip çıkacak ve İLKSAN'ı bir kez daha emin ve ehil ellere emanet edecektir.'' dedi.

Şahindoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Beklenen gün yaklaştı. İLKSAN üyeleri kendi öz varlıkları olan İLKSAN'ı kimlerin yöneteceği hususundaki kararını verecek. Ya bugüne kadar her türlü şaibeden uzak ve kayyumdan devralınan İLKSAN'ı büyüten, geliştiren, üyelerine daha çok sosyal yardım yapan, daha çok emeklilik ödeneği ödeyebilen bir kurum haline getirmiş, güvenilir ve işinin ehli Türk Eğitim Sen'li kadrolarla devam diyecek  ya da daha önce seçime girmiş kaybetmiş, bir sonraki dönemde ‘boykot ediyoruz’ bahanesiyle seçime bile girememiş, bu seçimde ise İLKSAN üyesinin kafasını karıştırarak, yanıltarak ‘güya bağımsız adaylar’ giriyormuş da kendileri girmiyormuş gibi bir tiyatro sahneleyen zihniyete teslim edecek.

İLKSAN üyeleri şunu bilsin ki; seçime giren ancak hezimete uğrayanlar bir sonraki seçime girmeye cesareti olamayanlar ile bu seçimde 355 teşkilat yöneticisini sahaya sürüp ama sendika olarak girmiyorlarmış gibi bir algı yaratmaya çalışanlar aynı zihniyettir. Bu zihniyet, bu seçimde, farklı bir taktikle sonuç almaya çalışmaktadır.  Taktik farklı ama ekip aynıdır. İLKSAN üyesi, 19 Haziran'da hür irade ve vicdanla kararını verecek, öz varlığı olan İLKSAN'a sahip çıkacak ve İLKSAN'ı emin ve ehil ellere emanet edecektir. Biz buna inanıyor ve İLKSAN üyelerinin ferasetine güveniyoruz.”

Öğretmenlerin il içi, il dışı ve özür grubu yer değiştirmeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Şahindoğan, “Öğretmenlerimizin yaz dönemi il içi, il dışı ve özür grubu yer değiştirmeleri ile ilgili süreç başlıyor.  Geçen yaz yapılan yer değiştirmelerde takvimin geç başlatılması ve çok sıkıştırılması nedeniyle öğretmenlerimiz büyük sıkıntılar çektiler. Ayrıca tüm boş kontenjanların da ilan edilmemesi sebebiyle pek çok sayıda eğitimci yer değiştiremedi. Bu yaz yapılacak yer değiştirmelerde yaşanan bu sıkıntıların dikkate alınması ve tüm boş kontenjanların yer değiştirmelere açılmasını, böylelikle tüm öğretmenlerimiz için yer değiştirme hakkının sözde kalmayarak, amaca matuf bir şekilde yapılması MEB'den beklentimizdir.” dedi.

Toplantıda bir konuşama yapan Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit, telafi eğitiminin öğrencilerin öğrenme kayıplarının belirlenmesi noktasında önem arz ettiğini kaydederek, “Telafi eğitimi sürecinde okulların, öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit edeceği bildirdi. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında telafi programı bu tespit edilen ihtiyaçlara mütenasip hazırlanacaktır. Bu noktada asıl dikkat edilmesi gereken husus, kağıt üzerinde planlananların, pratikte nasıl hayata geçirileceğidir. Bundan dolayı MEB’in süreç boyunca başta eğitim çalışanları olmak üzere eğitimin paydaşlarıyla istişare halinde olması önemlidir” dedi.

Türk Eğitim-Sen’in 213 bin 888 üye sayısı ile sendikacılığın adresi olmaya devam ettikleri bildiren Yiğit, eğitim çalışanlarının gözbebeği, Türk memur sendikacılığının kutup yıldızı Türk Eğitim-Sen’in istikrarlı büyümesiyle emin adımlarla yolculuğunu sürdürdüğünü bildirdi. Yiğit, “Eğitim çalışanları rahat olsun, Türk Eğitim-Sen varsa umut vardır. Biliyorum ki, 2021-2022 yeni eğitim- öğretim yılının başlaması ve okulların açılmasıyla birlikte üye sayımız daha da artacaktır.” dedi.

Pandemi sürecinde fedakarca çalışan eğitim çalışanlarına teşekkür eden Yiğit, “Fedakâr öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını en aza indirmek için canla başla çalıştı. Onlara bu fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.  En önemli konu, okulların bir an önce açılmasıdır. Tedbirlere uyar ve salgının yayılımını kontrol altına alabilirsek, okullarımızı tekrar açabiliriz. Aksi halde çocuklarımızın kesintiye uğrayan eğitim sürecinin sorumluluğu hepimizin olacaktır.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.