Şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde arızalanan aracı için çağırdığı tamirciyi beklerken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen 21 yaşındaki...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde arızalanan aracı için çağırdığı tamirciyi beklerken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen 21 yaşındaki Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca, Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kızılca'nın cenazesi akşam saatlerinde askeri uçakla önce Konya'ya getirildi. Burada düzenlenen karşılama töreninin ardından şehit Kızılca'nın cenazesi karayoluyla getirildiği Ermenek ilçesinde Devlet Hastanesi morguna kondu. Sabah saatlerinde şehidin cenazesini almak için baba Mustafa, anne Fadime, ağabeyi Müjdat ve kız kardeşi Sümeyye Kızılca hastaneye geldi. Acılı aile şehit Mehmet Kızılca'nın yüzünü son kez gördü. Şehidin ağabeyi Müjdat Kızılca, akrabalarının kollarında "Tek kardeşim vardı. Kardeşim aslandı. Şimdi ben kime kardeşim diyeceğim" diyerek gözyaşı döktü.

97 YAŞINDAKİ BABAANNE MERDİVENDE TORUNU İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Hastane morgundan alınan şehidin cenazesi yaklaşık 200 araçlık konvoyla Güneyyurt beldesindeki baba ocağına götürüldü. Şehidin cenazesi eve alınarak bir süre burada bekletildi. Şehidin 97 yaşındaki babaannesi Kadriye Kızılca, oturduğu ahşap evinin merdivenlerinde torunu için gözyaşı döktü. Cenaze evine Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Garnizon Komutanı Personel Albay Yurdakul Kazım Türkmen de gelerek taziyelerini iletti. Baba evindeki cenaze okunan Kur'anı Kerim ve duanın ardından dışarıya çıkarıldı. Bu sırada bir şehit yakını Milletvekili Recep Şeker'e seslenerek, "İdam istiyoruz" dedi.

TABUT BAŞINDA SAYGI DURUŞUNDAKİ ASKERİN GÖZYAŞLARI

Şehit Mehmet Kızılca'nın cenazesi daha sonra cenazenin kılınacağı Abdullatif Camisi'ne götürüldü. Şehidin cenazesi musalla taşına konulduktan sonra baba Mustafa Kızılca ve anne Fadime Kızılca, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Çocuklarının tabutunu ve fotoğrafını öpen baba Mustafa ve anne Fadime Kızılca, "Seni yalnız bırakmıyoruz. Buradayız. Kimseyi sevindirmeyeceğiz" dedi.

Baba Mustafa Kızılca ardından oğlunun fotoğrafına bakarak, "Çok yakışıklısın oğlum" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Ailenin bu sözlerinin ardından şehidin tabutunun başında saygı duruşunda bulunan bir askerin de gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca, öğle namazını müteakip yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla kılınan namazının ardından belde mezarlığına dualarla defnedildi. Şehidin cenaze törenine, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Garnizon Komutanı Personel Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.