Selahattin Dolğun: Aynı Gemideyiz; Amenna!

Selahattin Dolğun: Aynı Gemideyiz; Amenna!

Biz, "Aynı gemideyiz; birlik, beraberlik içinde olmalıyız. Şu senden bu benden diyerek Milleti ötekileştirmeyelim." diyorduk lakin birileri gemide oda kapma derdine düşüyordu.

AYNI GEMİDEYİZ; AMENNA!

Biz, "Aynı gemideyiz; birlik, beraberlik içinde olmalıyız. Şu senden bu benden diyerek Milleti ötekileştirmeyelim." diyorduk lakin birileri gemide oda kapma derdine düşüyordu. Biz, "Geminim yolu yol değil, gelin yolunu değiştirelim, doğru yolu bulalım, liyakatı esas alalım." diyorduk lakin birileri mülakat ile küçücük makamları kazanım olarak görüyordu. Biz, "Bizim, bizden başka dostumuz yok. Çalışma barışını sağlayalım, kurum kültürümüzü Milli Değerlerimiz üzerine yeniden tesis edelim." diyorduk birileri baskıyı kazanım olarak görüyor kendilerinden başka kimseye yaşama şansı vermiyordu.

Bürokraside torpille makama gelmiş, sarı sendika ne derse onu yapmış, birlik, beraberlik nedir bilmemiş kişiler kalkıp boy boy "Aynı gemideyiz." paylaşım yapıyor. Doğrudur; aynı gemideyiz, aynı gemideyiz de bürokrasi bunları yapanlarla aynı gemide değil miyiz? Emin olun aynı gemideydik de siz kaptanlık yapamadınız. Diyeceğim şu ki yeni gürültüleri bulanların çevresinde değil; yeni değerleri bulanların çevresinde döner Dünya. Yerli ve Milli değerler derken ne diyorsumuşuz anladınız mı şimdi? Sadece üretim de değil Bürokraside de kriz olmaması için Yerli ve Milli insanlar tercih edilmelidir. Adres de bellidir: Türkiye Kamu Sen'dir, Türk Eğitim-Sen'dir. Görüyorsunuz işte yanyana toplanan milyonlarca sıfır, maalesef, bir etmiyor.

Milletimiz emin ve müsterih olsun ki Türkiye Cumhuriyeti; Dövizle kurulmadı! Dövizle de yıkılmaz! Hiç kimse de yıkamaz! Biz bu topraklara kan döktük; para ile almadık, para ile de vermeyiz. Bu topraklar üzerinde hesabı olan herkes, hesabını buna göre yapmalıdır. Kim ne hesap yaparsa yapsın Yüce Türk Milleti, bir ve beraber olduğu sürece hiç kimsenin de hesabı tutmayacaktır. Yeter ki kendi İstiklalini düşünenlerle Milletin İstiklalini düşünenleri görelim ve bürokraside ona göre görev verelim.

Selahattin Dolgun
Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.