Selahattin Dolgun, Cengiz Kocakaplan Nevşehir ve Niğde’de Temaslarda Bulundu

Selahattin Dolgun, Cengiz Kocakaplan Nevşehir ve Niğde’de Temaslarda Bulundu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Selahattin Dolgun ve Cengiz Kocakaplan 25 Nisan 2023 tarihinde Niğde ve Nevşehir’de temaslarda bulundu. Genel Başkan Yardımcılarına, şubelerin yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

İlk olarak Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Polat’ı ziyaret eden Dolgun ve Kocakaplan, kısa süre içerisinde Nevşehir’de gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar, Nevşehir eğitimine kattığı değer, eğitim çalışanları arasında sağladığı iş barışı ve adaletli yaklaşımından dolayı Sayın Polat’a teşekkürlerini sundu.

Ayrıca Genel Başkan Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Polat’a deprem sonrasında yaraların sarılmasında gösterdiği özverili çalışmalar nedeniyle duydukları memnuniyeti de ifade ettiler.

Genel Başkan Yardımcıları Dolgun ve Kocakaplan, şubelerin yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri, şube kadın komisyonu üyeleri ile bir araya gelerek, çalışma hayatı ve eğitim gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Çalışanların yarınlarının daha güzel olması için gayret ediyoruz.

İlkeleri, değerleri ile markalaşan, Atatürk ve vatan sevdalısı eğitim çalışanlarının oluşturduğu Türk Eğitim-Sen’in Türk sendikal hayatındaki önemine dikkat çeken Dolgun, “Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Çalışanların hakkını ve hukukunu, menfaatlerini korumak için hiçbir denge hesabı gütmeden mücadele verirken, aynı zamanda çalışanların yarınlarının daha güzel olmasına gayret ediyoruz” dedi.

Üye sayısının her geçen gün arttığını, Türkiye’nin en etkili sendikası olduklarını kaydeden Dolgun, “ Bilindiği gibi toplumun her kesimi artan enflasyon gerçeğiyle yüz yüze kalmıştır. Memur ve emeklilerimizin maaşları hayat pahalılığı karşısında sürekli erimekte, alım gücü düşmektedir. Yetkili ama etkisiz sendika çalışanların hakkını savunamadığı için memurlar bugün yoksulluk sınırının altında yaşamak zorunda kalmaktadır. Bu gidişe “dur” demenin vakti çoktan gelmiştir. 1 Ağustos 2023 tarihinde Türkiye Kamu-Sen yetkili sendika olarak o masaya oturacak ve kamu çalışanlarının hakkının nasıl savunulduğunu herkese gösterecektir.” diye konuştu.

Sözleşmeli istihdam tedavülden kaldırılmalıdır.

Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan da, Mayıs ayında yapılacak olan 45 bin sözleşmeli öğretmen atamasına değindi. Kocakaplan, “Geçtiğimiz günlerde Hükümet tarafından 4/B’li sözleşmelilerin kadroya alınması ve mülakatın kaldırılacağının açıklanması, binlerce kamu çalışanının beklentilerinin karşılanması bakımından olumlu bir gelişmedir. Aslında bu durum Hükümet tarafından yıllardır sürdürülen bir yanlış uygulamanın kabul edilmesi ve Türkiye Kamu-Sen’in ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Fakat sözleşmeli istihdam modeli tedavülden kalkmadığı sürece yine benzer sıkıntılar yaşanmaya devam edecektir. Bu nedenle kamunun her alanından sözleşmeli istihdam modeli kaldırılmalı ve sadece KPSS puan üstünlüğüne göre sadece kadrolu atama yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Hem kamu çalışanlarının haklarını savunuyor hem de bilimsel çalışmalarımız ile ülkemize katkı sunuyoruz.

Sendika olarak her zaman aklı, bilimi, ahlakı kendisine şiar edindiklerini kaydeden Kocakaplan, “Sendikamız; Türk milletinden, Türkiye Cumhuriyeti’nden yana sendikal mücadelesine devam ederken, aynı zamanda öğretmenlerin, akademisyenlerin, yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların kısacası tüm eğitim çalışanlarının sesi oluyoruz.

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen olarak kamu çalışanları için mücadelemiz her platformda devam ederken, gerek eğitim ve sosyal bilimler gerekse mühendislik ve fen bilimleri alanında bilimsel çalışmalar yaparak, ülkemize katkı sunuyoruz. Hız kesmeden devam ettiğimiz yarışmalarımızla da geleceğe ışık tutuyor, kalıcı eserler bırakıyoruz. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına “Dizelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Şiir Yarışması ve “Tuvallerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Resim Yarışması ile ilgili çalışmalarımız da aralıksız sürüyor” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.