Sendika Temsilcisinin Katılmadığı Disiplin Kurulu Kararını Mahkeme İptal Etti

Sendika Temsilcisinin Katılmadığı Disiplin Kurulu Kararını Mahkeme İptal Etti

Sendika Temsilcisinin Katılmadığı Disiplin Kurulu Kararını Mahkeme İptal Etti

Ankara 17. İdare Mahkemesi, Ankara’nın Yenimahalle İlçesi Ergazi İlköğretim Okulu’nda görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesi tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/B-a maddesi uyarınca verilen kınama cezasına yapılan itirazın reddine ilişkin İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu kararını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Eğitim-Bir-Sen’in açtığı davayı karara bağlayan Ankara 17. İdare Mahkemesi, Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik’in 4. maddesinin ikinci fıkrasında, hakkında disiplin soruşturması yürütülen devlet memurunun üyesi olduğu sendikanın temsilcisinin de söz konusu maddede belirtilen disiplin ve yüksek disiplin kurullarında yer alacağının açıkça belirtildiğine dikkat çekerek, davacının üyesi olduğu sendika temsilcisinin katılmadığı Disiplin Kurulu kararıyla verilen disiplin cezasında hukuka ve mevzuata uygunluk bulunmadığına hükmetti.

Oybirliğiyle alınan kararda şu ifadelere yer verildi: “Bu durumda 04.07.2005 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik hükmü uyarınca 4. maddede yer alan disiplin kurulları ve yüksek disiplin kurulları için sendika temsilcisi bulundurma zorunluluğu getirilmesi nedeniyle bu madde kapsamındaki il disiplin kurulu için de sendika temsilcisi bulundurmasının zorunlu olduğu açık olduğundan, davacının üyesi olduğu sendika temsilcisinin katılmadığı Disiplin Kurulu kararıyla davacıya verilen dava konusu disiplin cezasında hukuka ve mevzuata uygunluk bulunmamaktadır.” 

Kararı Görüntülemek İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.