Sendikal Çalışmalara Virüs Girdi! Bakanlık Maskeleri Üretiyor, Sendika Üyelerine Dağıtılıyor!

Sendikal Çalışmalara Virüs Girdi! Bakanlık Maskeleri Üretiyor, Sendika Üyelerine Dağıtılıyor!

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada şok iddialarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada şok iddialarda bulundu. Akkaş, yapmış olduğu açıklamada; "Devletin bir kurumu olan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Merkezlerde üretilen maskelerin bir sendika eliyle üyelerine dağıtımı yapılmaktadır. Bu bir ihbardır." dedi.

İşte o açıklama:

VİRÜS FIRSATÇILARINA GEREKEN CEZALAR VERİLMELİDİR.
Koronavirüs salgını tüm dünyayı kavurmaktadır. Dünyanın savaş açtığı bu illete karşı ülkemizde amansız mücadele verilmektedir. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, bilim adamlarına, sağlık çalışanlarımıza ve birçok emektarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bunun yanı sıra bir sağlık sorununu fırsat bilerek, haksız kazanca çevirmek isteyen, servetine servet katmak isteyenlerde olmuştur. Çok az sayıdaki bu kişiler meslek ahlakına, ticaret ve geleneklerimize uymayan davranışlar sergilemişlerdir.Ülkemizin içinde bulunduğu bu Koronavirüs salgınını fırsata çevirmek isteyenlere en ağır cezaları vermek gerekir. Asıl virüs bunlardır.Etik ilkelere uymayan, insanlıktan nasibini almamış bu kişileri en ağır şekilde cezalandırmak gerekir. Kovid-19’u fırsata çevirenlerden birisi de maalesef bir memur sendikası olmuştur.

Maske satışlarının yasaklandığı, maskelerin tamamen devlet eliyle yapıldığı bir zamanda, bu malum sendika yöneticileri kendi üyelerine maske dağıtımı yapmaktadır.

Bir çok meslek lisemizde,bilim sanat merkezlerinde,halk eğitim merkezlerinde çalışan yönetici ve öğretmenlerimiz gece gündüz çalışarak solunum cihazı, maske yapıp bunların sağlık personeline dağıtılması İçin devlet yöneticilerine teslim ederken; yine devletin bir kurumu olan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Merkezlerde üretilen maskelerin bir sendika eliyle üyelerine dağıtımı yapılmaktadır. Bunlar normal bir davranışmış gibi sendika yöneticileri boy boy resimler çekilerek sosyal medyada paylaşım yapmaktadır.

Bu zor,sıkıntılı süreçte bile ilgi çekmeye çalışanlar bulunmaktadır. Halbuki, bu davranışlar ülkemizin birlik ve beraberliğini sabote eden davranışlardır.Bunlardan kaçınmak lazımdır. Sendika yöneticileri Kovid-19’u fırsata çevirmek, sendikal çıkara dönüştürmek isterken buna neden devletin kurumları alet olmaktadır.

Bu bir ihbardır.

Her krizde olduğu gibi,krizi fırsata çevirenlere toplum olarak fırsat vermemek ve gereken cezayı vermek gerekir.

Musa Akkaş
TÜRK EĞİTİM SEN GENEL SEKRETERİ

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum