Sendikalardan memurlara 'Ek Gösterge' çağrısı

Sendikalardan memurlara 'Ek Gösterge' çağrısı

Memurlara 'Ek Gösterge' göstermelik olmasın

Sendikalar, 3600 ek göstergenin tüm memurları kapsamasını ve seçimden önce yaşama geçirilmesini istiyor

Kamu çalışanlarının yıllardır dile getirdikleri 3600 ek gösterge talebi AK Parti’nin seçim vaadi oldu. Ancak bu polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri ile sınırlandırıldı. Memur sendikaları kapsamın genişletilmesini, tüm memurların bu haktan yararlanmasını ve değişikliğin seçimden önce yaşama geçirilmesini istiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri ile diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracaklarını söyledi. AKP bu düzenlemeyi seçimden sonra yapacak. Vaadin gerçekleştirilmesi halinde polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin emekli aylıklarında yaklaşık 450 - 500 lira, emekli ikramiyelerinde de yaklaşık 15 bin ila 20 bin lira arasında artış olması bekleniyor. Daha önce emekli olmuş olanların da 3600’e göre emekli aylıkları artacak. Ancak emekli ikramiyesindeki artıştan yararlanamayacaklar. Bunun da ileride dava konusu olacağına dikkat çekiliyor.

Hemen başlasın

Ek gösterge artışı daha çok emeklileri ilgilendiriyor. Ek göstergenin 3600’e çıkması halen görevde olan polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin maaşlarında ise net 40-45 lira artış sağlayacak. Maaşların bir üst vergi dilimine daha erken girileceği için düşeceği yorumları yapılıyor. Ancak çalışan memurların maaşlarındaki artış zaten çok düşük kalacağı için bir üst vergi dilimine girmede önemli bir etki yapmayacağına dikkat çekiliyor. Bu konuda memur konfederasyonlarının değerlendirmeleri şöyle:

* Memur-Sen: Başta yardımcı hizmetler sınıfı personeli olmak üzere ek gösterge konusunda mağduriyeti ve beklentisi bulunan bütün kamu görevlilerini memnun edecek bir düzenleme seçimden hemen sonra ivedilikle yürürlüğe konulmalıdır.

* Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci: Dileğimiz seçimler beklenmeksizin AKP’nin bu vaadini yerine getirmesi ve bir an önce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasıdır.

* KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz: 3600 tüm kamu çalışanlarına verilmeli. Çalışanlar bölünmemeli, 3600 4 meslek grubu ile sınırlandırılmamalı. Ülkede kışlık araba lastikleri nasıl KHK’larla düzenleniyorsa, yüz binlerce kamu emekçisi işinden ekmeğinden ediliyorsa bu konuda da rahatlıkla düzenleme yapılabilir.

Kaynak : Cumhuriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum