Sendikalılar için bir milat oluşturduk

Sendikalılar için bir milat oluşturduk

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin getirilerine değinerek, toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasını sağladıklarını, böylece örgütlü ile örgütlü olmayan arasında bir makas oluşturduklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin getirilerine değinerek, toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasını sağladıklarını, böylece örgütlü ile örgütlü olmayan arasında bir makas oluşturduklarını söyledi.

 


Ali Yalçın, Muş ve Bitlis’te üyelerle bir araya geldi. Sendikal çalışmalara ve toplu sözleşme kazanımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yalçın, kamu görevlileri adına daha çok memnuniyet üretmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayarak, “Gerek masada gerek sahada var gücümüzle bir mücadele verdik. Masada görüşülemez denilen konuları görüştük ve olumlu yönde mutabakat sağladık. Ben bu toplu sözleşmeyi yeni kazanımlar adına diğer toplu sözleşmelerden önde görüyorum. Sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konusunu bir karara bağladık. Bakanlık ile yetkili konfederasyon Memur-Sen 2022’de bu konular çalışacak. Yıllarca sendikalı ile sendikasız arasında bir ayrım olsun istedik. Toplu sözleşme ikramiyesinin de sendikalılar için 400 TL’ye çıkarılmasını, bu rakamın memurun cebine girmesini sağladık. Örgütlüler adına yüzde 30 ile yüzde 40,22 arasında değişen bir oransal zamma imza attık” dedi.


Yalçın, genel kazanımların yanı sıra hizmet kollarında da 7 milyar liralık bir iyileştirmeye imza atıldığını hatırlatarak, bu alanda kamu görevlilerinin refahını artıracak bir sonucun ortaya çıktığını ifade etti.

Toplu sözleşme ile önemli bir virajı geride bıraktıklarını kaydeden Yalçın, artık bir süredir gündemlerinde olan 4688 sayılı Kanun’un değişmesi için mücadele edeceklerini dile getirerek, şöyle devam etti: “Teşkilat olarak artık buraya odaklanmamız gerek. Kanun mevcut hâliyle yetersiz, masayı kısıtlıyor. Toplu sözleşme kapsamının genişlemesi, masadaki sandalye sayısının azalması, sürenin uzaması ve hakem kurulu yapısının değişmesi gerek. Toplu sözleşmeden herkes yararlansın ancak yetkili sendikaya üye olmayanlar da bunun için dayanışma aidatı ödesin istiyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinde işçi sendikacılığında olmayan bir yapı memur sendikacılığında da olmamalı. Masada memur sendikası olarak dezavantajlı olan konumumuzu en az işçi sendikalarında olduğu kadar eşitlikçi ve yürütülebilir hâle getirmeliyiz. Bunun için de kanun değişikliği gerekiyor.”
 


Yalçın, örgütlü olanın, mücadele edenin, hakkını arayanın daha iyi temsil edilmesi ve hakkının teslim edilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.

Genel Başkan Ali Yalçın, daha sonra Muş Valisi İlker Gündüzöz’ü ve İlyas Sami İlkokulu’nu ziyaret etti.

Yalçın, Bitlis’te ise Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik ve İtfaiye Müdürü Nazmi Olcay’ı, ardından Güroymak Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, çalışma hayatı, sendikal çalışmalar ve eğitim gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum