Seri ÖSS sahtekârı tespit edildi.

Seri ÖSS sahtekârı tespit edildi.

Sahte kimliklerle 3 ayrı adayın yerine sınava giren Cengiz A., ÖSYM tarafından tespit edildi. Savcılığa ihbar edilen şüpheli hakkında dava açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 5 sınavda sahte kimliklerle 3 ayrı adayın yerine sınava giren Cengiz A.'yı tespit etti. Savcılığa ihbar edilen şüpheli hakkında "ÖSYM Başkanlığı'nın Teşkilat ve görevlerine muhalafet" suçu kapsamında dava açıldı. Taylan Y. (40), Murat A. (38) ve Mehmet P. (31), senelerce üniversite ve memurluk sınavlarına girdi. İstekleri farklı olan üç arkadaşın kimi üniversiteli olmak isterken kimi de devlet memuru olmak istiyordu. Senelerce istediği başarıya ulaşamayan üç arkadaş çareyi memleketlisi Cengiz A.'da buldu. Üç kafadar, kendi yerlerine sınava girmesi için 30 yaşındaki Cengiz A.'yla anlaştı. Genç adam, anlaşmayı kabul etti, üç arkadaşının yerine farklı tarihlerde senelerce ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS ve YGS sınavlarına girdi. Her sınav döneminde farklı kimlik bilgileriyle ÖSYM'ye müracaat eden Cengiz A., yakayı ele verdi. 

FOTOĞRAFLAR AYNI OLUNCA... 
ÖSYM yaptığı incelemede Cengiz A.'ya ait fotoğrafın birçok öğrencinin sınav giriş belgesindeki fotoğrafla aynı olduğu anlaşıldı. İhbar üzerine olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. İfadesi alınan Cengiz A., suçunu itiraf etti. Savcılık tarafından "ÖSYM Başkanlığı'nın Teşkilat ve görevlerine muhalafet" suçu kapsamında haklarında dava açılan 4 şüpheli önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak. 

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.