Şikayet için BİMER yeterli değil

Şikayet için BİMER yeterli değil

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), bankalar tarafından alınan kredi kartı aidatı, dosya masrafı gibi şikayetlerin artması üzerine internet sitesi üzerinden uyarıda bulundu.

BİMER'e ait internet sitesi üzerinden yapılan şikayetlerin başka bir işleme gerek kalmaksızın sonuca kavuşacağı gibi yanlış bir yönlendirmenin olduğu belirtilen açıklamada, şikayetçilerin il merkezlerinde Ticaret İl Müdürlüğü'ne, ilçelerde ise Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne yönlendirildiği bildirildi.

 

 

İnternet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

 

"Son günlerde BİMER sistemine şikayet kaydı yapılması halinde bankalar tarafından alınan kredi kartı aidatı, dosya masrafı vb. ücret ve komisyonların hiçbir işleme gerek kalmaksızın tüketicilere iade edilebileceği şeklinde birtakım yanlış yönlendirmelerin yapıldığı görülmektedir. Bilindiği üzere 4077 Sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde, gerek bankalarla ilgili uyuşmazlıklarda gerekse tüketicinin taraf olduğu diğer uyuşmazlıkların çözümünde yetkili ve görevli merciler, tüketici sorunları hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleridir. Buna göre, 2013 yılı için değeri 1.191.52 TL'ye kadar olan uyuşmazlıklara ilişkin olarak tüketicinin ikamet ettiği veya bankanın bulunduğu yerdeki, illerde Ticaret İl Müdürlüğü, ilçelerde ise Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren tüketici sorunları hakem heyetlerine mevcut belgeler ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.