Silahların susması için kelimelerin konuşmasına ihtiyaç var

Silahların susması için kelimelerin konuşmasına ihtiyaç var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, kütüphanelerin medeniyetimizin burçları olduğunu ifade ederek, “Silahların susması için kelimelerin konuşmasına ihtiyaç var” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, kütüphanelerin medeniyetimizin burçları olduğunu ifade ederek, “Silahların susması için kelimelerin konuşmasına ihtiyaç var” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube ve Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi ödül töreni ve Yedi Güzel Adam Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.



 

Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya 1 No’lu Şube Başkanı Nazif Karlıer, İl Millî Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Çetin, üyeler ve davetlilerin katıldığı programda konuşan Şükrü Kolukısa, bilginin insanı malumat, düşüncenin insanı marifet, ilmin hikmet sahibi yaptığını belirterek, “Cehaletin olduğu yerde atalet ve taklit; bilginin olduğu yerde özgünlük ve karakter vardır. İflah olmaz bir çağda hastalıkların şifa gibi sunulmamasına, ticarette reklamın yerini dürüstlüğün almasına, sanatta sipariş ürünlerin yerini özgün üretimlerin almasına ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

“Eğitim maarif davamız, ahlaki güzelleşme gerçek hedefimiz, medeni değerlerimiz de ufkumuz olmalıdır” diyen Kolukısa, sendikal mücadeleyi, çalışanların özlük haklarını iyileştirmenin, özgürlükleri savunmanın yanında, eğitimi; insanı arifleştirmenin; müfredatı, ülkeyi maarifleştirmenin; şehri sokak sokak medenileştirmenin, dünyayı kardeşleştirmenin bir aracı olarak gördüklerini söyledi.



 

Hayatın hakikatte, hakikatin de hayatta kalmaya ihtiyaç duyduğu günlerden geçiyoruz

Verdikleri mücadelede hedeflerinin kazanımlarla büyümek, akademik birikimle derinleşmek, kültürel faaliyetle ülkeyi sarmak, sendikacılığı gerçek boyutlarına ulaştırmak olduğunu kaydeden Kolukısa, “Hayatın hakikatte, hakikatin de hayatta kalmaya ihtiyaç duyduğu günlerden geçiyoruz. Gerçeklerin üstüne gerilen perdelerde oynatılan gölge oyunlarını ayıklayarak yol almak, sorun çözmek, kazanımlarımıza sahip çıkmak, kardeşliğin türküsünü en yüksek tonda söyleyerek, koromuzu büyüterek, sesimizi çoğaltarak ilerliyoruz. ‘Çağın asalete, asaletin de ahlaki üstünlüğe ihtiyacı var’ düsturuyla yapıcı ve birleştirici güç olarak çağa karşı borcumuzu ödeme gayreti içindeyiz” şeklinde konuştu.



 

Kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde insanın insan için en büyük selamet olduğu gerçeğiyle hareket edebilmeliyiz

Kolukısa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Algı operasyonlarının yüzündeki maskeyi sıyırarak barış, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde insanın insan için en büyük selamet olduğu gerçeğiyle hareket edebilmeliyiz. Korku siyasetiyle benliğin sindirilmesine, oluşturulan kamplarla biz’liğin yok edilmesine fırsat vermeden kazanımlarımızı haykırmalıyız.”

İnsani farklılıkları hikmet, ırki farklılıkları kurbet, kültürel farklılıkları da medeniyet bildiklerini vurgulayan Şükrü Kolukısa, “Farklılıkları ideolojik saplantılara uğratmadan kardeşlik potasında buluşturup, Türkiyelilik bilinciyle hareket etmeliyiz. Gençlerimiz sosyal medya labirentlerinde kayboluyor, eğlence sektörünün kural tanımaz iştahının içinde kaybediyor. Gençlerimizin ilme meftun olarak yerelden evrensele uzanabilmesi için yaptığımız çalışma ve çabaların hepimizin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.



 

Etyemez: Konya’yı bir eğitim şehri yaptık

Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti iktidarı hükümetlerinin birinci önceliğinin eğitim olduğunu dile getirerek, Konya’da eğitim alanında büyük yatırımlara imza attıklarını, yeni inşaatlar, gerekse yapımı tamamlanan ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile Konya’yı bir eğitim şehri yaptıklarını ifade etti.



 

Karlıer: Gençleri geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuz var

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Nazif Karlıer ise, “Gençler bizim geleceğimiz. Onları, geçmişleriyle bağlarını koparmadan geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Böyle bir hizmete imza atmaktan dolayı mutluyuz” dedi.



 

Konya 2 No’lu Şube’ye ziyaret

Şükrü Kolukısa, Konya 2 No’lu Şube’yi ziyaret ederek, Şube Başkanı Şenol Metin ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti, üniversitelerdeki örgütlenme faaliyetlerini değerlendirdi.






Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum