Şırnak ve Cizre'de çatışma: 5 şehit!

Şırnak ve Cizre'de çatışma: 5 şehit!

Şırnak, Cizre ve İdil'de PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu 2 polis ve 3 asker şehit oldu.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda dün Şırnak'ta 1 polis , Cizre'de ise bir polis ve bir asker şehit düştü. İdil İlçesi'nde ise Suriye sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grup ile bunları farkeden karakolda görevli askerler arasında çıkan çatışmada, bir er şehit olurken, 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker de yaralandı.

Öte yandan Diyarbakır Sur'da ağır yaralanan 1 asker dün tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda devriye gezen zırhlı polis aracına PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda yaralanan ve Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 2 polis memurundan biri şehit oldu.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

İDİL'DEN DE ACI HABER: 1 ŞEHİT, 3 YARALI

Bu arada Şırnak'ın İdil İlçesi'nde ise Suriye sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grup ile bunları farkeden karakolda görevli askerler arasında çıkan çatışmada, bir er şehit olurken, 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker de yaralandı.

İdil'deki, Köyceğit Hudut Taburu Komutanlığı'na bağlı Suriye sınırındaki Yüzsüren Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, dün akşam saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı sızmaya çalıştı. Karakolda nöbet tutan askerlerin teröristleri farketmesi üzerine güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk açılan ateşle birlikte 1 yüzbaşı, 2 uzman çavuş ve 1 er olmak üzere 4 asker yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan er, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bu arada, Suriye sınırındaki Yüzsüren Hudut Karakolu'nda halen çatışmaların zaman zaman devam ettiği öğrenildi.

CİZRE'DE BİR ASKER VE BİR POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bir asker ve bir polis şehit düştü.

Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası amacıyla 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor.

Operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu bir asker ve bir polis şehit oldu.

GATA'DA TEDAVİ GÖREN ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaralanan askerin, tedavi gördüğü GATA'da şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 1 Şubat'ta Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan, tedavisine GATA'da devam edilen askerin müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 12.50'de şehit düştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

İDİL'DE KARAKOLA SALDIRI

Şırnak'ın İdil ilçesinde Köyceğiz Jandarma Hudut Karakolu'na saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırıya anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada yaralanan 1 asker, helikopterle kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Öte yandan, İdil ilçesinde Alanya Caddesi'nde devriye gezen polis ekibi, yol kenarına tuzaklanmış 2 el yapımı patlayıcı tespit etti. Yolu trafiğe kapatıp çevre güvenliği alan polis ekibi, bombayı kontrollü şekilde infilak ettirdi. Daha sonra cadde ulaşıma açıldı.

ŞIRNAK'TA MOLOTOF ATILDI

Şırnak'ta Yeşilyurt Mahallesi Ömer Kabak Meydanı'nda bir grup terörist, plakası öğrenilemeyen park halindeki bir pikaba molotofkokteyli attı.

Kısa sürede alev alan araç kullanılamaz hale geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.