Soylu: Gözaltına alınan 9 kişi de Akkuzu'lu köyünden

Soylu: Gözaltına alınan 9 kişi de Akkuzu'lu köyünden

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapıyor

İşte Bakan Soylu'nun açıklamalarının satır başları...

Şehit Yener Kırıkcı'nın cenazesine 12 bin vatandaşımız katıldı. Güvenlik için bir jandarma komando bölüğü, 9 jandarma trafik timi, istihbarat unsurları, 2 özel harekat timi olay yerinde mevcuttur.

Önce Mnsur Yavaş geldi. Kendisine köylü kadınların sözlü protestosu oldu. Kılıçdaroğlu geldikten sonra on da yoğun sözlü protesto oldu.

Evde Kılıçdaroğlu'nun güvenliği sağlandı. Yolun açılması ve yoğunluğun azalması beklendi. Genel Başkan zırhlı araçla evden çıkarıldı. Fiziki saldırıyı onaylayamayız. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. 9 kişi gözaltında. Kamera görüntüleri incelendi. İlk veriler elde edildi.

Gözaltına alınan 9 kişi Akkuzulu Köyü'nden. Dışarıdan kaynaklı provokasyon iddiası doğrulanamadı. Saldıryı yapan şehidimizin bir yakını.

Bir Genel Başkan cenazeye gelecekse bunu diğer güvenlik birimleriyle paylaşmalıydı. Bu noktaya dikkat etmediler. Kimsenin geleceğinden bilgisi söz konusu değildi. Örgütlü organizasyon ididiası hakkaniyetli değil. Klılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a yürüdü o zaman hiç böyle bir şeye mahal vermedik. Yapıcı bir bakışları yoktur. Genel Başkan Yardımcıları'nın sürekli şahsımı hedef göstermeleri, aileme, eşime ve çocuklarıma hakaretler ve küfürler yağdırmaları bu meseleyi değerlendirirken hangi anlayışta olduklarını göstermektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.