Sözleşmeli istihdama itirazımızdan ve kadro ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz

Sözleşmeli istihdama itirazımızdan ve kadro ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, verdikleri mücadeleyle kadroya geçiş hakkı elde eden sözleşmeli öğretmenlere eş durumuna dayalı yer değiştirme hakkını aldıklarını, mağduriyetin giderilmesini sağladıklarını ifade ederek...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, verdikleri mücadeleyle kadroya geçiş hakkı elde eden sözleşmeli öğretmenlere eş durumuna dayalı yer değiştirme hakkını aldıklarını, mağduriyetin giderilmesini sağladıklarını ifade ederek, “Sözleşmelilerin mağduriyetini gidermek yetmez, memnuniyetini de sağlamak gerek. Memnuniyetin yolu da kadrodur. Sözleşmeli istihdamın bitmesine, kadrolu istihdamla saygın iş anlayışının güçlenmesine, insanı yaşatan devlet düsturunun personel istihdamında da tercih edilmesine dair kararlılığımızdan, kadro ısrarımızdan, sözleşmeli istihdama itirazımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Sakarya 1 No’lu Şube’nin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Ali Yalçın, 1 milyonu aşkın üye sayısıyla Memur-Sen’in önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, kendilerini güçlü kılan unsurun sayısal üstünlük olmadığını belirterek, değerlerinin, ilkelerinin ve inanç değerlerinin kendilerini güçlü kıldığını, sendikacılığı diğerlerine göre değil, değerlerine göre yaptıklarını vurguladı.

Emek, ekmek, özlük ve özgürlük mücadelesi veriyoruz

Hak, emek ve özgürlük mücadelesinde 27 yılı geride bıraktıklarını kaydeden Yalçın, “Sendikal hareketimiz, emek, ekmek, özlük ve özgürlük mücadelesidir. Sendikal yolculuğumuzun başladığı tarihten bu yana çizgimizden sapmadık ve medeniyet ilkelerimizi referans alarak yola devam ettik. Bizi böylesine mücadele alanına çeken ve duruşumuzu baki kılan şey ilkelerimiz ve değerlerimizdir. Bu ilke ve değerlerimizden de asla ödün vermeyeceğiz. Gayretimiz, bereketimizi artıracaktır” şeklinde konuştu.

Sorunlardan biri geride kaldı

Ali Yalçın, yıllardır, haksızlıkların giderilmesi, adaletin yerini bulması, mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için mücadele verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Kadroya geçiş hakkı elde eden sözleşmeli öğretmenlere eş durumuna dayalı yer değiştirme hakkını aldık, mağduriyetin giderilmesini sağladık. Sözleşmelilerin mağduriyetini gidermek yetmez, memnuniyetini de sağlamak gerek. Memnuniyetin yolu da kadrodur. Sözleşmeli istihdamın bitmesine, kadrolu istihdamla saygın iş anlayışının güçlenmesine, insanı yaşatan devlet düsturunun personel istihdamında da tercih edilmesine dair kararlılığımızdan, kadro ısrarımızdan, sözleşmeli istihdama itirazımızdan vazgeçmeyeceğiz.”

Sözleşmelilik son bulmalıdır

Sözleşmeli istihdamın sorun üretmeye devam ettiğini vurgulayan Yalçın, sözleşmeli öğretmenle kadrolu öğretmen arasında ücret boyutunda, sosyal hak konusunda farklar olduğunu, aynı masada, aynı öğretmenler odasında bulunan sözleşmeli ile kadrolu öğretmen arasında 26 çeşit fark bulunduğunu, sözleşmeli istihdam türünün 40’ı, sözleşmeli sayısının 320 bini geçtiğini belirterek, sözleşmeli istihdamın bir an evvel son bulması gerektiğini kaydetti.Sözleşmeli öğretmenler, konuşmasının ardından Ali Yalçın’a çiçek takdim etti.Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ve Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 No’lu Şube Başkanı Murat Mengen de birer konuşma yaptılar.

İşte dünyada en çok satan telefonlar!

İşte dünyada en çok satan telefonlar!

İşte 2020 yılında ödeyeceğiniz Motorlu Taşıt Vergisi

İşte 2020 yılında ödeyeceğiniz Motorlu Taşıt Vergisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.