"Sözleşmeli Öğretmenlere Özür Durumu Ataması Hakkı Verilmeli!"

"Sözleşmeli Öğretmenlere Özür Durumu Ataması Hakkı Verilmeli!"

Milli Eğitim Bakanlığı, 2019 yılı atama ve yer değiştirme takvimini Kasım ayında yayınlamıştı. Yayınlanan takvime yöre 2019 yılı Ocak ayında özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemleri yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2019 yılı atama ve yer değiştirme takvimini Kasım ayında yayınlamıştı. Yayınlanan takvime yöre 2019 yılı Ocak ayında özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemleri yapılacaktır. Takvime göre 2 Ocak – 16 Ocak tarihleri arasında iki aşamada başvurular alınacak ve birinci dönemin son günü olan 18 Ocak’ta yer değiştirme sonuçları açıklanacaktır. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı bu özür grubu yer değiştirmelerinde sözleşmeli öğretmenlere de özür grubuna bağlı yer değiştirme hakkı verileceğine dair bir açıklama da bulunmamıştır. Kadrolu öğretmenlere özür grubundan yer değiştirme hakkı verilirken sözleşmeli öğretmenlerin bu haktan mahrum bırakılmasının kabulü mümkün değildir.

Kadrolu öğretmenlerin olduğu gibi sözleşmeli öğretmenlerin de aile birliği ve sağlık mazeretine bağlı mağduriyetleri bulunmaktadır. Aile birlikteliğini sağlamak kadrolu öğretmenlerin olduğu kadar sözleşmeli öğretmenlerin de hakkıdır. Sağlık sorunları bulunan kadrolu öğretmenlerin tedavilerini yaptırabilmek için yer değiştirmeleri bir hak ise bu haktan sözleşmeli öğretmenlerinde yararlandırılması gerekmektedir. Bilinmelidir ki yaşam hakkı her şeyden önce gelmektedir. Unutulmamalıdır ki, yürürlükte bulunan yasal mevzuat ve uluslararası sözleşmeler uyarınca toplumun temeli olan “aile” kavramının devlet organları tarafından korunması, aile birlikteliğinin muhafaza edilmesi ve herkesin aile hayatına saygı gösterilmesi; herkesin yaşamını sürdürebilmesi için sağlık şartlarının iyileştirilmesi devletin ve devlet kurumlarının asli görevleri arasındadır. Devletin ve devlet kurumlarının bu görevlerini yerine getirirken her türlü önlemi ve tedbiri alması gerekmektedir.

Bu nedenle de sözleşmeli öğretmenlere de kadrolu öğretmenlerle birlikte özür durumlarına bağlı yer değiştirme hakkı verilmelidir.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.